OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Partii de schi din Romania - Partia Vidra de la Obarsia Lotrului

Zona Obarsia Lotrului-Voineasa face parte dintr-un proiect de amenajare a unuia dintre cele mai moderne domenii schiabile din Europa.

Undeva in zona renumitului drum ce traverseaza Carpatii Meridionali, si anume, Transalpina, se construieste de zor o noua statiune ce are ca scop dezvoltarea unuia dintre cele mai mari domenii schiabile din Romania.

La cca 80 de kilometri dupa ce parasesti DN7 Rm. Valcea- Sibiu, adica din celebra Vale a Oltului, in dreptul localitatii Brezoi, intr-o zona superba, unde zapada are deja pe alocuri jumatate de metru se ajunge la cea mai tanara partie de schi de la noi care a fost data in folosinta in luna decembrie 2012. Ea face parte dintr-un ansamblu de partii ce vor compune marea statiune ce va lega Ranca (vezi Pensiuni Ranca) de Valea Oltului (vezi Pensiuni Valea Oltului). Partia de schi se cheama generic Vidra-Obarsia Lotrului (cele doua localitati intre care se afla pozitionata noua destinatie turistica). Cu ocazia inaugurarii acestei partii s-au dat in folosinta o telegondola, doua instalatii de teleschi si un telescaun, precum si un restaurant modern, la cota 1.900 metri. Instalatiile sunt unele de ultima generatie, compatibile cu cele de pe marile partii din lume. Tot aici urmează sa functioneze un punct Salvamont, dotat cu tot ce este nevoie. Cat priveste oferta de schi de la Vidra-Obarsia Lotrului, ea este asemanatoare cu cea de la Poiana Brasov, dar peisajul intrece cu mult zona Valea Prahovei -Brasov, aici fiind cel mai ozonificat aer din Romania.

 


Zona Obarsia Lotrului-Voineasa face parte dintr-un proiect de amenajare a unuia dintre cele mai moderne domenii schiabile din Europa, cu posibilitatea includerii ei intr-un circuit turistic international, ceea ce va conduce, implicit, la dezvoltarea economica a judetului Valcea.

Din punctul de vedere al cazarii, prefectul ne anunta ca in momentul de fata sunt functionale un numar de 78 de locuri de cazare, in cinci vile. Din cele trei hoteluri existente la Vidra, doua dintre ele se pot reabilita, fiecare avand un numar de 90 de locuri de cazare. Deasemenea exista tratative si o stransa colaborare cu judetele Sibiu, Alba, Hunedoara si Gorj pentru a face un Complex Turistic Integrat in Muntii Parang-Lotrului.

Accesul in zona se poate face si de la Petrosani (40 km), precum si din Transalpina, din sud, de la Novaci, jud Gorj, si din nord, de la Sebes Alba, cca 100 km.

 

Pensiuni Ranca

Pensiune Ranca

Cazare Ranca

Pensiuni Valea Oltului

Pensiune Valea Oltului

Cazare Valea Oltului

Pensiuni Valcea

Pensiune Valcea

Cazare Valcea