OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Partii de schi din Romania - Partia Semenic

Cea mai lunga partie de schi din Romania se afla in Muntii Semenic

In partea vestica a Romaniei, in Statiunea Semenic, situata in muntii al caror nume il poarta, vom gasi Partia de schi Semenic. Domeniul schiabil din Muntii Semenicului este luat cu asalt de turisti in fiecare iarna, partiile de aici fiind tot timpul bine intretinute. Datorita climatului montan, a faptului ca partia se afla la cca 1400 metri altitudine, zapada este prezenta in timpul sezonului rece in cantitati semnificative, facand astfel posibila practicarea schiului in conditii excelente.

Ca sa descoperiti frumusetea Semenicului si a partiilor sale, trebuie sa stiti ca acestea se gasesc la 35 km de Resita, accesul rutier realizandu-se printr-o retea de drumuri ce patrund adanc in interiorul masivului, fie dinspre Resita, fie dinspre Caransebes, distanta fiind aproximativ aceeasi.

 

 

Domeniul schiabil al Semenicului contine de fapt cinci partii, de nivele diferite de dificultate, atat pentru cei incepatori cum este Partia Casa Baraj – Valiug, cat si pentru cei avansati cum sunt Partiile Slalom Urias, Goznuta, Crucea de Brazi si Partia Semenic – Valiug (vezi Pensiuni Valiug), cea mai lunga partie din tara in momentul asta, masurand 5.8 km. Toate partiile sunt dotate cu instalatii, fie de telescaun fie de teleski.

Telescaunul pe care il gasim in statiune este primul telescaun construit in tara noastra, si a fost fabricat de uzinele din Resita. El are o lungime de 2972 metri, intinzandu-se intre Localitatea Valiug si Varful Piatra Groznei. Doar Partia Casa Baraj, de langa Lacul Gozna din localitatea Valiug are instalatie de nocturna si tunuri de zapada artificiala.