OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Partii de schi din Romania - Partiile din Poiana Brasov

Cel mai mare domeniu schiabil din Romania se lauda cu statiunea si partiile bine puse la punct: Poiana Brasov

Pentru ca sezonul de schi se topeste incet, incet, si la propriu si la figurat, va mai recomandam un frumos domeniu schiabil, poate cel mai frumos si bine dotat dintre ele, Poiana Brasov. In afara de putinul timp de iarna ce ne-a mai ramas, un alt motiv bine intemeiat de a merge acolo este faptul ca domeniul schiabil a crescut de la 12 la 20 km. Partiile vechi au fost modificate si latite dupa ultimele standarde in domeniu, iar partiile nou construite au dublat practic lungimea totala a partiilor. Au fost construite doua noi instalatii de transport pe cablu si probabil cel mai important aspect al modernizarii il constituie constructia sistemului de zapada artificiala, sistem disponibil pe tot muntele.

 


Poiana Brasov (vezi Pensiuni Poiana Brasov) este cea mai renumita statiune pentru sporturile de iarna din Romania si totodata un important centru turistic international. Ea dispune de 12 partii de schi, cu grade diferite de dificultate, terenuri de sport, un lac, baruri si restaurante.
Statiunea este recomandata pentru odihna activa (sport si agrement), având efecte terapeutice asupra sistemului nervos central cu influente pozitive asupra tuturor functiilor vitale. Statiunea Poiana Brasov este jumatate inconjurata de muntele Postavarul, oferind niste zone schiabile de o frumusete rara. Nu va faceti probleme daca nu sunteti un expert, incepatorii au propriile lor partii. Schiorii medii vor descoperi placerea coborarii pe partiile Sulinar si Ruia. Pentru avansati exista partii cotate cu grad maxim de dificultate cum ar fi Subteleferic sau Lupului.

Activitatea sportiva nu se opreste cand soarele apune dupa munte. Partia Bradul va ofera posibilitatea sa schiati in nocturna in conditii deosebite.

Zonele cu inclinatie mica din mijlocul statiunii precum si platoul din Postavarul situat la altitudine ridicata ofera partii ideale pentru incepatorii in acest sport.


Incepatorii vor face progrese intr-un timp foarte scurt si isi vor intari increderea in fortele proprii trecand la un standard mai ridicat si anume partiile cotate ca medii (cod culoare albastru) care coboara de la Cabana Cristianul Mare, trecand de la faza de partii de incepatori la cea de a schia cu adevarat pe munte.

Pentru schiorii medii, acestia au la dispozitie trei partii cu grad de dificultate mediu (cod culoare rosu) pe teren cu grad variat de dificultate unde poti sa-ti perfectionezi tehnica de schi dar si mai important, sa simti cu adevarat placerea de a schia.

Accesul în statiunea Poiana Brasov se poate realiza din localitatile Brasov si Râsnov, prin doua sosele modernizate, precum si prin numeroase trasee turistice ce pornesc din localitatile: Brasov, Timisu de Sus, Timisu de Jos, Pârâul Rece, Râsnov si Cristian.


Pensiuni Poiana Brasov

Pensiune Poiana Brasov

Cazare Poiana Brasov

Pensiuni Brasov

Pensiune Brasov

Cazare Brasov

Pensiuni Rasnov si imprejurimi

Pensiune Rasnov si imprejurimi

Cazare Rasnov si imprejurimi