OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Partii de schi din Romania - Partia Kalinderu din Busteni

Intr-una dintre cele mai populare zone turistice din Romania, adica Valea Prahovei, exista in Statiunea Busteni, o partie ce poarta numele unui om celebru

Partia de ski Kalinderu este situata in Busteni (vezi Pensiuni Busteni), in proprietatea Primariei, ceea ce probabil o face si una din cele mai bine dotate partii din Romania.
Denumirea partiei vine de la Ioan Kalinderu (1840-1913), care a fost administrator al Domeniilor Coroanei Regale in timpul regelui Carol I.

Ioan Kalinderu a fost consilier al regelui Carol I al Romaniei pe probleme juridice, economice, silvice si agricole.
Dupa infiintarea Domeniilor Coroanei (1884), a fost numit administrator al acestora, functie detinuta pana la sfarsitul vietii.
Ioan Kalinderu fost un filantrop: a donat Academiei Romane colosala avere mobila si imobila primita prin testament de la Ioan si Elena Ottetelesanu (peste 900 ha de teren agricol si paduri, cladiri si importante sume de bani aflate in banci). A finantat dotarea adecvata a aulei Academiei Romane, inclusiv pentru cumpararea vitraliilor. Muzeul de arta „Kalinderu” din Bucuresti este, de asemenea, ctitoria sa.

Partia ce-i poarta numele a fost omologata de federatia internationala de schi, putandu-se astfel organiza concursuri si gazdui schiorii de performanta.
Partia Kalinderu are in dotare tunuri de zapada artificiala, iar pentru batatorirea acesteia se folosesc masini speciale.

 Exista planuri ca in viitor sa fie instalat un tobogan urias, paralel cu partia, astfel ca afluenta de turisti va fi mare si in timpul verii.
Lungimea partiei este de 1700 m, latimea de 60 m. Altitudinea la plecare este de 1400 m, iar altitudinea la sosire de 1030 m cu un grad de dificultate mediu. Are zapada artificiala sub -5 grade celsius si telescaun. Partia are si alte facilitati, cum ar fi: baby ski, 200 locuri parcare, muzica, bar, salon de asteptare.

Preturile din centrele de inchirieri sunt:
Schiuri - 20 lei/zi
Clapari - 10 lei/zi
Snowboard - 20 lei/zi
Sanie - 15 lei/Zi


Scoala de ski Kalinderu a fost infiintata in anul 2006, cu sprijinul salvatorilor montani care va stau la dispozitie pentru orice tip de activitate sau orice nivel tehnic.
Kalinderu va ofera o gama variata de servicii: lectii private, cursuri, tabere, organizare competitii, pregatire de concurs, etc., atat pentru copii cat si pentru adulti.

 

 

Pensiuni Busteni 

Pensiune Busteni 

Cazare Busteni 

Pensiuni Valea Prahovei 

Pensiune Valea Prahovei 

Cazare Valea Prahovei