OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Partii de schi din Romania - Partia Baisoara

Baisoara, statiunea de iarna preferata a clujenilor...si nu numai

Statiunea Baisoara este situata in Muntii Apuseni la circa 1400 m altitudine si la 55 km de Cluj Napoca. Statiunea din judetul Cluj (vezi Pensiuni Cluj) este preferata clujenilor pentru partiile de schi.

In statiune se ajunge pe un drum modernizat, ce se desprinde din DJ 107M in Baisoara (vezi Pensiuni Baisoara) si urca 10 km pe valea Ierta pana in satul Muntele Baisorii, apoi inca 8 km pana in statiune. Din statiune mai pleaca trei drumuri nemodernizate: unul coboara in valea Vadului, unul urca pana pe Vf.Muntele Mare (1826, al treilea ca inaltime din Apuseni) si unul coboara in Muntele Baisorii pe paraul Crintului. Afluxul turistic este mare, in special iarna si la sfarsit de saptamana. Accesul obisnuit se face dinspre Cluj-Napoca sau Turda cu automobilul sau cu autobuze pana in satul Muntele Baisorii Se pot practica diverse sporturi si jocuri, baza ramane insa pe sporturile montane, pentru practicarea carora exista in zona vaste posibilitati, in special pentru: drumetie, alpinism, speologie, ciclism montan, parapanta, schi fond (in mai mica masura), schi alpin, schi de tura.

Sezonul de schi dureaza din decembrie pana in martie.

 


Partia din Baisoara are o lungime totala de 1.034 metri si o diferenta de nivel de aproximativ 250 metri.
Urcarea pe partie se face cu ajutorul a doua teleski-uri: teleski-ul principal pe toata lungimea partiei de schi si un baby-ski pentru copii/incepatori. Partea de sus a partiei are o inclinatie mica si este excelenta pentru incepatori dupa care urmeaza portiunea numita Zidul Mic cu nivel de dificultate mediu, iar apoi o portiune cu o lungime de cateva zeci de metri numita Zidul Mare cu nivel de dificultate mediu-avansat. La sfarsit, partia se termina cu o portiune putin mai lina.
Partia de schi a fost dotata cu nocturna pe toata lungimea ei facand astfel posibil practicarea schiului si dupa lasarea intunericului.

Tarif teleski: 4 lei / urcare;
Orar teleski: 9 00 - 17 00.

 

Pensiuni Apuseni

Pensiune Apuseni

Cazare Apuseni

Pensiuni Cluj

Pensiune Cluj

Cazare Cluj