OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Partii de schi din Romania - Partiile Mogosa si Moski din Maramures

Intr-unul dintre cele mai nordice puncte ale tarii, in Maramures, gasim alte doua partii interesante

Partia Mogosa se afla in Muntii Gutii in judetul Maramures (vezi Pensiuni Maramures), la circa 17 km de Baia Mare si se poate ajunge la ea cu masina pe drumul ce leaga Baia Mare de Sighetul Marmatiei.

Sezonul de iarna, potrivit pentru sporturile de iarna este din decembrie pana in martie.

Nivelul de dificultate este mare, adica este pentru avansati. Lungimea partiei masoara 2.200 metri, dar din pacate, nu exista nocturna. Este o partie omologata pentru competitii organizate de Federatia Romana de Schi si Biatlon.

 


Plecarea se face de pe Varful Mogosa, de la o altitudine de 1246 m iar sosirea se face la 720 m altitudine.

Pe varful Mogosa se afla si Partia Moski, care este de fapt, partea superioara a Partiei Mogosa. Aici exista o instalatie de teleschi proprie. Pentru a urca in punctul de start al teleschiului Moski se ia telescaunul din Statiunea Suior.

Se poate ajunge la Moski si pornind din Statiunea Mogosa, dar telescaunul de acolo are sosirea in varful partiei, de unde pentru a ajunge la Moski trebuie coborata o panta abrupta, recomandata doar schiorilor experimentati.

Cine urca pe Mogosa fie coboara doar partea superioara a partiei, de unde poate sa urce din nou pana aproape in varf cu teleschiul Moski si sa faca ture scurte, fie de coborare pe partia intreaga pana in statiune.

Nivel de dificultate al partiei Moski este avansat, iar partia are o lungime de 600m.