OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Partii de schi din Romania - Partiile din Borsa Maramures

Mai e putin si incepe sezonul de iarna! Pregatiti-va! 

Borsa este o statiune situata in Muntii Rodnei, in extremitatea nordica a Romaniei, pe Valea Viseului din judetul Maramures, la circa 100 km distanta de Municipiul Bistrita si la 130 km de Baia Mare. Situata la o altitudine de 850 metri, in sezonul de iarna statiunea ofera conditii pentru practicarea sporturilor de iarna (partii de schi cu grade variate de dificultate, trambuline de schi naturale, practicabile pana in lunile aprilie si mai). Partiile de schi sunt deservite de telescaun si de teleschi, ambele functioneaza intre orele 09:00 - 17:00. In statiunea Borsa (vezi Cazare Borsa) exista doua partii principale, partia Bradet si cea de la Poiana Stiol. Ultima se afla chiar in centrul statiunii si este cea mai lunga – are 2 km lungime si circa 500 metri inaltime, este dotata cu telescaun si are in partea superioara si o instalatie de teleschi.

Partia "Poiana Stiol" din Borsa are o lungime de 1.980 metri, beneficieaza de telescaun iar gradul sau de dificultate este considerat a fi mediu. Altitudinea de plecare a partiei este de 1.375 metri iar altitudinea de sosire este de 880 metri. Partia nu beneficiaza de instalatie pentru zapada artificiala si nici de iluminare nocturna.Partia Bradet este o pista usoara, pentru incepatori, pentru copii sau familii, cu o lungime de 200 m si 30 m diferenta de nivel.
Este dotata cu instalatii pe cablu, mai precis cu un telescaun cu lungimea de 1920 m si o capacitate de 400 persoane / ora. Orar: marti – duminica: 9 – 17; un teleschi cu o lungime de 790 m si o capacitate de 600 persoane / ora. Orar: marti – duminica: 10 – 17.

Preturile sunt urmatoarele: pentru telescaun, pentru adulti 8 lei/ urcare, si 15 lei/ urcare-cobarare, iar pentru copiii sub 12 ani, 4 lei/ urcare si 8 lei/ urcare-cobrare. pretul la teleschi este de 3 lei pentru fiecare persoana.


Exista si un tip de abonament cu acces si la telescaun si la teleschi de 60 lei pentru adulti si 30 lei pentru copii.
Partia nu are nocturna si nu foloseste zapada artificiala.

In constructie se afla si partia “Olimpica”. Lucrările sunt executate în proporţie de 90%. Lungimea instalaţiei de telegondolă va fi de 2.113 metri. Capacitatea de transport pe o oră va fi de 1.800 de persoane. Lungimea pârtiei olimpice va fi de 2.980 de metri, cu o diferenţă de nivel de 770 metri şi o lăţime de 60 metri. Autoritatile spun ca va fi inugurata in 2012.

Accesul in statiunese poate face cu masina pe drumurile nationale DN18 si DN17 sau cu trenul pana la statia Viseul de Jos, urmand traseul cu autobuzul pana la Borsa.

Statiunea dispune de instructori de ski si de o partie halfpipe, ideala pentru practicarea snowboarding-ului.

 

Pensiuni Borsa

Pensiune Borsa

Cazare Borsa

Pensiuni Maramures

Pensiune Maramures

Cazare Maramures

Agroturism Tara Maramuresului

Agroturism Maramures