OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

5 idei de calatorie pentru luna decembrie

In luna Decembrie, luna vacantei si a sarbatorilor de iarna, va propunem 5 idei de calatorie cu iz de zapada, miros de vin fiert si multa, multa distractie!!

Targul de Craciun - Oradea

Incepem cu ce altceva, decat mult asteptatele Targuri de Craciun!? Anul acesta vi-l prezentam pe cel de la Oradea! Aflat la a 2a editie, isi va deschide portile in data de 30 Noiembrie, in Piata Unirii, intr-un decor de poveste, atent amenajat, pentru a aduce magia sarbatorilor de iarna in sufletele vizitatorilor.

Piata Unirii va reprezenta in acest an punctul de atractie al sarbatorilor de iarna, atat prin infatisare cat si prin activitati. Programul evenimentului va include o serie de activitati si momente specifice sarbatorilor de iarna, de la concerte de colinde, la ateliere pentru copii sau casutele cu cadouri pentru cei dragi. Vizitatorii vor putea admira bradul de Craciun in mijlocul celor 40 de casute de lemn, la o cana de vin fiert sau la o gustare.

 

 

 

Nu vor lipsi nici activitatile pentru cei mici, ei vor avea parte de multe surprize, pe langa activitatile traditionale: Atelierul lui Mos Craciun, Ieslea sau Casuta lui Mos Craciun. Deasemenea vor fi oferite publicului o serie de concerte cu artisti indragiti de toata lumea:Paula Seling, Nicolae Furdui Iancu, Alexandra Usurelu, Locomotiv GT, Cristina Balan, Florena, Calin Pop, Proconsul, Andra, Concert de Colinde Ioan Bocsa si Ansamblul Icoane, Nicoleta Nuca, Elena Gheorge, Ansamblul Artistic Profesionist Crisana, ART Group. 

Program:
Luni-Joi: 14:00 - 21:00
Sambata - Duminica: 12:00 - 22:00
30 noiembrie, ora 18:00 Aprinderea Luminitelor

Patinoar:
Luni-Joi: 14:00 - 21:00
Sambata - Duminica: 12:00 - 22:00

Atelierul lui Mos Craciun
Luni-Joi: 14:00 - 20:00
Sambata - Duminica: 12:00 - 20:00

(vezi Cazare Bihor, Pensiuni Bihor)Get United Party

3 decembrie, zi in care va invitam sa dati o fuga la Get United Party la Arena Platos Paltinis unde sunteti asteptati la lansarea sezonului de iarna 2016-2017. Concursuri de Ski, Snowbord Jibbing si o mega petrecere vor incalzi atmosfera!!

APERITIV:
20:00 Ski & Snowboard Jib Contest

Set up:
Down-rail
Down-box
Gap to rail

 


Format: Jam Session
Fara taxa de participare la concurs!

PETRECERE:
22:00 Get United Party
Apres-Ski Bar Arena Platos Paltinis si in aer liber cu butoaie de foc.

Line-up:
DJ Jele, Sibiu
DJ Dex, Brasov
DJ Undoo, Bucuresti

(vezi Cazare Sibiu, Pensiuni Sibiu)


Prin zapada cu Mocanita!

Ce poate fi mai romantic si mai reprezentativ pentru perioada sarbatorilor de iarna decat o plimbare prin zapada cu... Mocanita!?

Ocazie excelenta pentru cei care doresc sa cunoasca Valea Vaserului in “hainele” ei de iarna: o locomotiva cu abur va va purta domol de la Viseu spre Paltin (km. 21,6) prin minunatul peisaj ce se dezvaluie ochiului.

 


Plecarea:
ora 10:00 din gara CFF Viseu de Sus
Sosirea:
Aprox. la ora 16:30 in Viseu de Sus
Traseul:
Viseu de Sus – Novat/Paltin

La calatoria cu Mocanita veti fi intampinati cu o tuica, o cafea, o gogoasa, veti avea si insotitor de tren pe parcursul intregii calatorii;
In perioada de sarbatori/evenimente este necesara o rezervare pentru toti cei care doresc o calatorie cu Mocanita.

Atentie! Rezervarile se fac in limita locurilor disponibile! 

(vezi Cazare Maramures, Pensiuni Maramures)

 

Concertul "Vienna Magic - Christmas Edition"


In 20 Decembrie sunteti invitati la Targu Mures la concertul de muzica clasica "Vienna Magic - Christmas Edition".

Cu siguranta a devenit o traditie pentru melomanii romani sa celebreze sarbatorile de iarna pe ritmurile fermecatoare ale muzicii clasice vieneze. Indragita orchestra Johann Strauss Ensemble, condusa de Russel McGregor, nu isi va dezamagi publicul nici in acest an si va reveni in tara noastra, pentru al 12-lea an consecutiv, in cadrul unui amplu turneu national.

 

 

 

Sub titulatura ”Vienna Magic - Christmas Edition”, turneul charismaticilor muzicieni austrieci, se va opri in mai multe orase intocmai ca indragitul compozitor Johann Strauss, impreuna cu a sa orchestra, in iarna anului 1847. La Targu Mures concertul va avea loc marti 20 decembrie de la ora 19 in Sala Mare a Palatului Culturii. 

(vezi Cazare Mures, Pensiuni Mures)


Craciun in Bucovina - Traditii si obiceiuri de iarna

Pentru cine a ales sa petreaca sarbatorile de iarna in Bucovina am aflat ca din 28 noiembrie de Ziua Bucovinei si pana in 13 ianuarie 2017 cand se incheie sarbatorile de iarna pe stil vechi, vor avea loc o multime de evenimente bazate pe traditii si obiceiuri de iarna.
"Lasa-te atras de farmecul acestui spatiu plin de maretie si solemnitate si vino sa-i cunosti oamenii, sa-i vezi frumusetile si sa-i descoperi misterele! Aceasta este Bucovina, Gradina traditiilor… Odata ce ai parasit aceste meleaguri, dupa ce i-ai descoperit frumusetea inedita si magia, iti va fi de-a dreptul imposibil sa-i uiti peisajele pure, oamenii simpli si ospitalieri, cultura spirituala si civilizatia”.

 


 „Poveste de Craciun” si „Colinda Suceava!” se vor desfasura pe esplanada Casei de Cultura din Suceava. Apoi, de pe 7 – 10 decembrie a.c., in mai multe localitati, printre care Calafindesti, Manastirea Humorului, Fundu Moldovei sau Vatra Dornei unde vor avea loc sezatori de iarna. In cadrul proiectului va fi organizat si un concert de Craciun pe care interpreta Paula Seling il va sustine in data de 22 decembrie 2016, de la ora 19:00, la Muzeul de Istorie din Suceava.
Pentru prima data, anul acesta, va fi organizat „Festivalul international de datini si obiceiuri de Anul Nou – Dupa datina strabuna”. Evenimentul va avea loc pe 27 decembrie 2016 la Suceava si va incepe de la ora 11:00, cu parada mastilor, pe traseul stadionul Areni – esplanada Casei de Cultura. Apoi, de la ora 13:00, in centrul Sucevei va incepe spectacolul de datini si obiceiuri de Anul Nou, in cadrul careia va fi prezentata „Malanca Bucovinei”, cu formatii din judetul Suceava si regiunea Cernauti. 
 "Craciun in Bucovina" se va incheia cu Sarbatorile de iarna pe stil vechi, evenimentele urmand sa aiba loc in perioada 7 – 13 ianuarie 2017 in localitatile Cornu Luncii, Risca si Draguseni.

(vezi Cazare Bucovina, Pensiuni Bucovina)