OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Parcul National Calimani: Un colt de natura neatinsa

Calimanii reprezinta o bijuterie naturala a Romaniei, oferind o combinatie unica de peisaje vulcanice, biodiversitate si oportunitati de recreere

Parcul National Calimani: Un Colt de Natura Neatinsa

Este o arie protejata situata in partea de nord a Romaniei. Infiintat in anul 2000, acest parc se intinde pe o suprafata de aproximativ 24.000 hectare si include una dintre cele mai frumoase si salbatice zone montane ale tarii.

Parcul este situat in masivul vulcanic Calimani, zona cuprinsa in Tara Dornelor se evidentiaza prin prezenta uriasei caldari vulcanice, cu un diamentru de aproximativ 10 km, fiind una dintre cele mai mari din Europa. Parcul este caracterizat prin formatiuni geologice impresionante, cum ar fi Pietrosul Calimanilor (varful cel mai inalt, cu 2100 de metri), Rezervatia 12 Apostoli si Lacul Iezer.

Flora acestuia este extrem de diversificata, cuprinzand specii de plante endemice si rare. Padurile sunt dominate de molid, brad si fag, iar in zonele mai inalte se gasesc pajisti alpine cu vegetatie specifica, bujori de munte, gentiene, toporasi, sangele voinicului.
Fauna parcului include specii variate de mamifere, pasari si reptile. Printre mamiferele cele mai intalnite se numara ursul brun, lupul, rasul si capra neagra. Parcul este, de asemenea, un loc important pentru diverse specii de pasari de prada si pentru alte pasari rare.Parcul National Calimani ofera numeroase trasee turistice care permit vizitatorilor sa exploreze peisajele spectaculoase si sa observe biodiversitatea unica. Printre obiectivele turistice notabile se numara:

- varful Pietrosul Calimanilor, accesibil printr-un traseu de drumetie care ofera panorame impresionante;
- rezervatia 12 Apostoli, o zona cu formatiuni stancoase spectaculoase si legende locale;
- lacul Iezer, un lac glaciar situat la altitudine mare, inconjurat de peisaje alpine.
Pentru iubitorii de aventura, parcul ofera oportunitati pentru alpinism, ciclism montan si observarea faunei salbatice. In plus, vizitatorii pot invata despre conservarea mediului si importanta protejarii naturii prin diverse programe educative.

Calimanii reprezinta o bijuterie naturala a Romaniei, oferind o combinatie unica de peisaje vulcanice, biodiversitate si oportunitati de recreere. Vizitarea acestui parc nu numai ca ofera o experienta de neuitat, dar contribuie si la conservarea unui ecosistem valoros pentru generatiile viitoare.

Pensiuni Bucovina, Cazare Bucovina