OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Cauta o pensiune

Oferte speciale

Last Minute

Reducere

11 %

Transfagarasanul - drum printre nori si munti

Avand o lungime de 151 km, soseaua leaga cele doua provincii romanesti, Transilvania si Muntenia.

Transfagarasanul face parte din DN 7C, maiestosul drum incepand in judetul Arges, satul Bascov si terminandu-se in judetul Sibiu, langa comuna Cartisoara.

Soseaua a fost construita in anii '70 cu sacrificiul multor vieti omenesti. Prin spectaculozitatea sa, crestele montane abrupte, coloritul florei, cascada Balea, lacul glaciar Balea si variatiile de altitudine, Transfagarasanul (vezi Pensiuni Transfagarasan) te capteaza la fiecare pas.

Din cauza nenumaratelor serpentine, este recomandat ca in timpul mersului cu masina viteza medie sa fie cel mult 40 km la ora. Apoi, pe intregul traseu sunt construite 27 de viaducte si poduri, cat si cel mai lung tunel de la Capra la Balea Lac, de 887 de metri, care strabate muntele Paltinul. Aerisirea tunelului se face natural datorita curentilor de aer extrem de puternici. Banda de circulatie prin tunelul neiluminat are doar 6 metri latime si un trotuar de un metru latime.


Pentru cei care urmaresc sa se aventureze pe Transfagarasan, este recomandat sa o faca din sud spre nord.
Peisajul este mirific, iar diferentele de nivel si serpentinele reprezinta o provocare atat pentru masini cat si pentru soferi. Din pacate, din cauza conditiilor meteorologice din acest spatiu, Transfagarasanul este deschis doar cateva luni pe an, incepand cu luna iulie si incheindu-se in luna octombrie.
Cele mai importante puncte de atractie turistica sunt Lacul si Barajul Vidraru, care este unul dintre cele mai mari din Europa, apoi Cetatea Poenari (construita pe vremea lui Vlad Tepes), Lacul glaciar Balea si Cascada Balea.

Posibilitatile de cazare (vezi Cazare Transfagarasan) in zona sunt multiple. Turisti pot alege dintr-un numar mare de pensiuni din localitatile Arefu (vezi Pensiuni Arefu), Cartisoara (vezi Pensiuni Cartisoara), Capatanenii Pamanteni (vezi Pensiuni Capatanenii Pamanteni) sau Corbeni (vezi Pensiuni Corbeni).

Numarul de turisti a crescut semnificativ in ultimii ani datorita ridicarii unui hotel de gheata construit in apropierea Cabanei Balea, singurul din Europa de Est.
Pe langa hotel mai sunt ridicate si alte obiective de gheata precum: o biserica de gheata si un patinoar.
Turistii sa nu-si imagineze ca se vor tolani pe fotolii in halate de baie la caldura, cum fac intr-un hotel obisnuit, ci sa-si pregateasca in bagaje cele mai groase haine si neaparat caciuli, fulare si manusi!