- Tematici in evidenta
- Alte tematici
- 5 idei de calatorie Diverse Farmacia Naturii Biserici si manastiri
- Regiuni in evidenta
- Transilvania Crisana Moldova Maramures Bucovina
- Alte regiuni
- Banat Dobrogea Muntenia Oltenia Republica Moldova
- Tematici in evidenta
- Alte tematici
- 5 idei de calatorie Diverse Farmacia Naturii Biserici si manastiri
- Regiuni in evidenta
- Transilvania Crisana Moldova Maramures Bucovina
- Alte regiuni
- Banat Dobrogea Muntenia Oltenia Republica Moldova
Cauta o pensiune
Oferte speciale
- Oferta Iernii
- Chalet Milenium Residence
- Bran - BV
- Revelion 2026!
- Alpin Ranch
- Zarnesti - BV
- Revelion 2025-2026 Cetatea Carului
- Pensiunea Cetatea Carului
- Moeciu De Jos - BV
- Oferta Last Minute Revelion 2026
- Complex Turistic Perla Trascaului
- Rametea - AB
- Oferte cazare
- >
- Idei de calatorie
- >
- Sarbatoarea "taierii porcului" la Ferma Bio din Ilimbav
Sarbatoarea "taierii porcului" la Ferma Bio din Ilimbav
Sarbatoarea "taierii porcului" de la Ferma Bio din Ilimbav a avut toate ingredientele unei sarbatori de iarna: frig cu vin fiert si palinca cu pomana porcului.
A venit Sf. Andrei, au inceput sarbatorile!
Si daca totul a coincis cu o minivacanta de 4 zile, pe data de 28 noiembrie, echipa LaPensiuni.ro a participat la un eveniment cu iz de sarbatoare de Craciun.
Desi s-a produs in avans, sarbatoarea taierii porcului de la Ferma Bio din Ilimbav, judetul Sibiu (vezi Cazare Sibiu) a avut toate ingredientele unei sarbatori de iarna: frig cu vin fiert si palinca cu pomana porcului.

Eugen si Daniela, gazdele noastre, ne-au aratat pe viu ritualul taierii porcului si chiar si a gatirii lui printre aburii vinului fiert si a mirosurilor imbietoare provenite de la ceaunurile asezate pe foc de lemne. Porcul, cu care am fost ademeniti, nu a fost un porc oarecare, ci un porc din rasa Mangalita despre care se spune ca are o carne cu un colesterol extrem de scazut dar si un gust senzational.

Produsele naturale care au fost asezate pe mese si din care s-a infruptat toata lumea nu pot capata calificative. Orice concurs gastronomic ar trebui sa plece cu aprecierea calitatii de la calitatea acestor produse.

Curtea a fost plina cu oameni care au savurat, plini de satisfactie, tot ceea celi s-a oferit, conversand si simtindu-se bine, facand schimburi interculturale cu cei care erau originari din Elvetia, Franta sau Germania.

Un lucru se desprinde de aici, ca o concluzie plina de satisfactie, ca exista o tendinta a regasirii gustului pentru calitate, pentru produse naturale si pentru redescoperirea secretelor naturii.
-
Transilvania (488)
- Alba (52)-
- Bistrita Nasaud (21)-
- Brasov (139)-
- Cluj (70)-
- Covasna (22)-
- Harghita (30)-
- Hunedoara (33)-
- Mures (63)-
- Salaj (9)-
- Sibiu (49)
- Apuseni-
- Arieseni-
- Balea-
- Belis-
- Bistrita-
- Bran-
- Depresiunea Brasovului-
- Fagaras-
- Harghita Covasna-
- Lacu Rosu-
- Marginimea Sibiului-
- Moeciu-
- Odorhei-
- Piatra Craiului-
- Rasnov-
- Rucar - Bran-
- Sambata-
- Sighisoara-
- Sovata - Praid-
- Straja-
- Tara Hategului-
- Tara Motilor-
- Transalpina-
- Transfagarasan-
- Tusnad-
- Valea Draganului-
- Valea Oltului-
- Valea Prahovei-
- Voineasa
