OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Salina Turda - taramul magic din adancuri

Salina Turda este una dintre cele mai faimoase si vizitate saline din Romania

Salina Turda se afla in orasul Turda, judetul Cluj, in inima Transilvaniei. Aceasta este cunoscuta pentru peisajul sau subteran unic, care include numeroase sali, pasaje si atractii turistice.

Are o istorie lunga de exploatare a sarii, care dateaza de peste 2.000 de ani. Sarea era extrasa aici inca din epoca dacica si romana. Cu toate acestea, aspectul actual al salinei se datoreaza lucrarilor extensive desfasurate in perioada medievala si moderna.

Salina a fost transformata intr-un complex turistic modern. Acesta include accesul la sali subterane, iluminare spectaculoasa, facilitati pentru turisti, precum si activitati recreative precum barci pe un lac subteran, minigolf, tenis de masa si bowling.

Are mai multe sali subterane impresionante, printre care se numara Sala Franz Josef, care este cea mai mare sala si gazduieste o salina de wellness, Sala Rudolf, care are o constructie impresionanta de tip statie de metrou si Sala Terezia, unde puteti gasi lacul subteran. De asemenea, puteti explora galeriile sarii, care au fost sapate manual si care va vor oferi o perspectiva asupra istoriei salinei.

Salina Turda este apreciata si pentru proprietatile sale sanatoase ale aerului sarat. Multe persoane viziteaza salina pentru a beneficia de efectele terapeutice ale aerului sarat asupra sistemului respirator.

Salina gazduieste si unele evenimente culturale, cum ar fi concerte si expozitii, care au loc in salile subterane.

Salina Turda este un loc fascinant care ofera o experienta unica intr-un mediu subteran impresionant. Aceasta a devenit o atractie turistica de prim rang in Romania si un loc de interes pentru turisti care doresc sa exploreze istoria si frumusetea sarii intr-un cadru spectaculos.

Pensiuni Cluj, Cazare Cluj