OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Lacul Vulturilor sau Lacul fara fund

In Muntii Siriului vom gasi multe minunatii ale pamantului, una dintre ele fiind chiar Lacul Vulturilor

Lacul Vulturilor, sau asa cum mai este denumit in popor, Lacul Fara Fund, este situat in imediata apropiere a comunei Siriu (vezi Pensiuni Siriu) , din judetul Buzau, aceasta locatie fiind cunoscuta in toata tara pentru peisajele sale extraordinare si pentru frecventa turistica.

Lacul Vulturilor este cu precadere unul dintre obiectivele turistice de mare anvergura a acestei zone, fiind situat la o altitudine de 1.420 m, in Muntii Siriului, pe partea estica a versantului Malaia, intinzandu-se pe o suprafata de 0,90 ha si avand o adancime maxima de 2,5 m, in pofida denumirii populare ce contine sintagma de ,,lac fara fund’’.


Fiind un lac periglaciar, Lacul Vuturilor poate fi considerat sinonim cu frumusetea, pentru ca, peisajele ce il inconjoara sunt rapitoare, iar imaginea lacului in sine completeaza cu gratie aceasta frumusete, aproape radicand-o la rang de arta.
Denumirea de Lacul Vulturilor ii revine lacului datorita marelui scriitor Alexandru Vlahuta si a insemnarilor sale facute in opera sa, Romania Pitoreasca. Alexandru Vlahuta spune ca acesta ar fi fost salasul de primavara al vulturilor, ei avand obiceiul sa isi invete puii sa zboare in aceasta regiune. Superba legenda a dat numele lacului, devenind, datorita lui Vlahuta, cunoscut in toata tara.

Al doilea nume, cel popular, si anume Lacul Fara Fund, este datorat altei legende cunoscute prin partile locului, ce nu are, asa cum ar fi de inchipuit, nicio legatura cu adancimea lacului. Se spune ca un cioban, satul de aceasta meserie, si-ar fi parasit turma de oi, aruncandu-si bata in acest lac. Dupa mult timp, el o regaseste plutind pe Dunare, moment la care, cuprins de nostalgia locurilor natale, decide sa se intoarca la vechile lui activitati, cautandu-si turma de oi si realizand ca oieritul este, cu adevarat menirea sa.

 

Pensiuni Siriu

Pensiune Siriu

Cazare Siriu

Pensiuni Buzau

Pensiune Buzau

Cazare Buzau

Agroturism Buzau

Agroturism Valea Buzaului