OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Junii Brasovului

Junii Brasovului este o sarbatoare traditionala care are loc in Brasov, in prima duminica dupa Paste. Festivalul este o celebrare a primaverii si a reinnoirii si este sarbatorit de peste 500 de ani.

Junii Brașovului este o sărbătoare tradițională care are loc în Brașov, în prima duminică după Paște. Festivalul este o celebrare a primăverii și a reînnoirii și este sărbătorit de peste 500 de ani.

Festivalul este centrat în jurul unei parade de călăreți, cunoscuți sub numele de junii, care se plimbă prin străzile Brașovului îmbrăcați în haine tradiționale și purtând bannere și steaguri. Junii sunt împărțiți în șapte grupuri, fiecare reprezentând un cartier diferit din Brașov.

Parada este însoțită de muzică și dansuri tradiționale, iar junii efectuează diferite ritualuri și obiceiuri pe tot parcursul zilei. Unul dintre cele mai populare obiceiuri este "răpirea miresei", în care junii răpesc o tânără din mulțime și o poartă prin străzi.

Festivalul este, de asemenea, un moment de ospăț și celebrare, iar alimente tradiționale precum miel, brânză și vin sunt servite. Mulți oameni din satele și orașele înconjurătoare vin la Brașov pentru a participa la festival și pentru a experimenta cultura tradițională a regiunii.

În general, Sarbatoarea Junilor Brașovului este o sărbătoare colorată și plină de viață care evidențiază bogata moștenire culturală a Brașovului și a zonei înconjurătoare.

Pensiuni Brasov, Cazare Brasov