OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Festivalul Sarmalelor - Praid

Una dintre cele mai importante sarbatori ale toamnei din zona Praid-Sovata este Festivalul Sarmalelor, unde bucatari faimosi ai zonei se aduna pentru a-si etala talentul in a pregati faimoasele sarmale.

Festivalul Sarmalelor se desfasoara de mai bine de un deceniu in localitatea harghiteana Praid (vezi aici Pensiuni Praid), unde oalele de lut cu felurite soiuri de sarmale clocotesc imbietor pe la sfarsitul lui septembrie.

 An de an maestrii bucatari se intrec in a prepara cea mai mica, cea mai mare, cea mai picanta, sau cea mai gustoasa sarma. Desigur este o competitie acerba, agreabila insa atat pentru bucatari, cat si pentru cei prezenti la eveniment care devin imediat consumatori ai produselor de concurs.

 Inainte de razboiul culinar are loc un turnir cu linguroaie, acompaniat de zdranganitul capacelor de la oale. Toata comuna stie ca centrul de interes e la corturi, acolo unde bucatarii prepara minunile.

 Dupa ce fanfara din localitate da startul, fiecare echipa de bucatari se apuca sa lupte cu umpluturile si frunzele de vita de vie, varza, potbal, tei, fasole, etc. An de an se mai descopera retete si ingrediente nemaiintalnite. Din sarmale se pot construi pana si casute… Astfel ne dam seama ca imaginatia bucatarilor nu are margini.

 Festivalul Sarmalelor atrage anual din ce in ce mai multi turisti, dornici sa guste din bunatatile zonei si dornici de petrecerea intr-un mod spectaculos al timpului liber. Anul acesta festivalul se va desfasura in perioada 21-23 septembrie cand sunt asteptati multi amatori de voie buna.

 

Pensiuni Praid - Cazare Praid 

Pensiuni SovataCazare Sovata