OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Adina - cazare Tara Maramuresului

Cavnic (Maramures) - Maramures

Total comentarii: 2 (Nota  5 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Adina - cazare Tara Maramuresului (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Adina - cazare Tara Maramuresului (Activitati si imprejurimi)

Cavnicul a fost declarat oras la 17 februarie 1968. În anii ‘70 s-a dezvoltat într-un ritm accelerat. In 2001 si 2003 s-au construit doua piste de ski la „Icoana” si “Roata”, moteluri, case de oaspeti si un hotel, într-un demers de a dezvolta potentialul turistic al zonei.

 Functioneaza ca statiune de schi, din decembrie pana in aprilie, partia fiind bine intretinuta, iluminata nocturn si dispune de zone speciale pentru practicarea snowboard-ului.
Atractii turistice:
-in Cavnic se pastreaza multe traditii si obiceiuri traditionale, cum ar fi puscatul (obicei de Pasti), brondosii (traditie de Craciun), lenkerul (sania traditionala a localnicilor), constantinii (forma de teatru popular).
Dintre monumentele localitatii, se remarca: Stalpul tatarilor, Logoda (ruinele unei topitorii de aur datand din sec. XIX), Gradina Regelui (rezervatie naturala), doua biserici. O curiozitate o zonei este paltinul multisecular, plasat in curtea bisericii din zona Lighet.
in fiecare an au loc in localitate Sarbatorile Lenkerului, in ultima saptamana a lunii ianuarie si Serbarile Cavnicului, in ultima saptamana din august.
 

Servicii

Restaurant:
  • Bucatarie locala tipica
Atractii in apropiere:
  • Muzee si galerie de arta
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Schi