Farmhouse added to favorites
Farmhouse removed from favorites

Casa Stanca - accommodation in Sibiu Surroundings

Sibiel (Sibiu) - Transylvania

Total reviews: 1 (Rating  5 of 5 )
Contact
Add to favorites
Remove from favorites
Casa Stanca - accommodation in  Sibiu Surroundings (Surrounding)

Casa Stanca - accommodation in  Sibiu Surroundings (Surrounding)

- Muzeul de icoane pe sticla de la Sibiel - unic in lume prin colectia sa de peste 700 de icoane
- Cetatea Salgo de la Sibiel
- Tabara de sculptura " Poiana Soarelui" de la Saliste
- Muzee etnografice satesti
- Bisericile fortificate sasesti
- Orasul Sibiu cu cele doua muzee Brukenthal si ASTRA
- Statiunea montana Paltinis


Muzeul de locomotive cu aburi Sibiu a fost inaugurat in 1994 si prezinta 35 de locomotive cu aburi, 2 macarale cu aburi si 2 pluguri cu aburi fabricate intre anii 1885 - 1958 la uzinele din Romania, Germania, Suedia, SUA si Austria.  Ca niste vulcani adormiti, generatii de locomotive cu abur stau somnoroase in curtea Depoului Sibiu si se uita cu jind la noua generatie care trece fluierand pe sine. 

“Batranele Doamne”, astazi iesite la pensie, isi merita pe deplin locul intr-un muzeu si nu ar fi acolo daca o mana de oameni inimosi nu ar fi depus eforturi pentru ca noi sa ne bucuram de ceea ce vedem.


Statiunea Paltinis favorizeaza coborarile pe schiuri si sportul de performanta,  in anotimpul alb de preferat pentru iubitorii de schi sunt lunile ianuarie si februarie.

Rezervatia complexa Iezerele Cindrelului adaposteste in zona ce poarta urmele ghetarilor exemplare de zimbri, cocosi de munte, cerbi, caprioare, ursi capre negre.

Teritoriul comunei Gura Râului se bucura de existenta câtorva lacuri a caror frumusete si importanta economica vin în completarea locurilor pitoresti ale asezarii.

Daca treci prin Saliste (unul dintre cele mai frumoase orase ale judetului Sibiu), merita sa intri in micul muzeu al culturii salistene, pentru a-ti face o idee despre activitatea marilor oameni de cultura pe care i-a dat Salistea.

Parcul Natural Cindrel reprezinta o zona complexa de flora, fauna, geomorfologica si hidrografica cuprinzand culmi netede si circuri glaciare.

Pe masivul de sare de la Ocna Sibiului se afla un complex de 15 lacuri sarate avand o concentratie de sare de 260 g/l. In incinta strandului din Ocna Sibiului se afla alte trei lacuri, Horia (40 m), Closca (15 m) si Crisan (70 m) extrem de valoroase din punct de vedere medical.
Lacul Avram Iancu (132,5 m) este considerat cel mai adanc lac de ocna din tara.

Schitul Sibiel- sunt documente care arata ca in 1716 aici a fost o manastire de calugari, in incinta ei existand o biserica de piatra din 1714. Unele documente atesta ca manastirea a fost desfiintata in anul 1800. Dupa 1800 manastirea a fost desfiintata.
Schitul isi reia activitatea dupa revolutia din 1989, astfel ca in 1991 la initiativa Episopului Serafim.


(Tradus cu Google Translate)

Services

Restaurant:
  • Local cuisine
  • Menu with farm products
Attractions and activities in the surrounding area:
  • Nature Reserves
  • Museums and galleries
  • Churches and monasteries
Sport and activities in the surrounding area:
  • Hiking
  • Fishing
  • Mountain bike