Farmhouse added to favorites
Farmhouse removed from favorites

Pensiunea Poarta Zmeilor - accommodation in Apuseni Mountains, Motilor Country, Arieseni

Salciua De Jos (Alba) - TransylvaniaContact
Add to favorites
Remove from favorites
Pensiunea Poarta Zmeilor - accommodation in  Apuseni Mountains, Motilor Country, Arieseni (Surrounding)

Pensiunea Poarta Zmeilor - accommodation in  Apuseni Mountains, Motilor Country, Arieseni (Surrounding)

Huda lui Papara - distanța 6 km- Cea mai lungă peșteră din masivul Trascău pe locul 31 în Romania (2022 m), este străbătută de un râu subteran. Intrarea în peșteră are o înălțime de peste 20 m, fiind înconjurată de abrupturile masivului Bedeleu, Cu siguranţă acest peisaj a generat legendele cu zmei și balauri. În apropiere este și schitul ”Sub Piatră”, vechi de peste 300 de ani.


Cheile Posegii - distanța 9 km- Ansamblul geomorfologic este spectaculos, cu abrupturi stâncoase, creste, turnuri și ogașe prăpăstioase. Se întâlnesc aici unele specii de plante unice în lume. La intrarea în chei este schitul Poșaga, iar la iesirea din chei, pe valea Beliorii se ajunge la binecunoscuta rezervație Scăriţa Belioara cu alte abrupturi spectaculoase.Valea care curge prin chei este deosebit de frumoasă. Aici se poate practica și pescuitul, în special la păstrăv. În lungul traseului se pot admira și casele care păstrează în mare parte specificul locului de sute de ani, unele încă mai fiind acoperite cu paie.


Cascada Vinatarea înaltă de aprox 50 m - distanța 7 km- Cascadă în 2 trepte înaltă de 50 m care poate fi admirată dintr-un balcon special amenajat, abruptul stâncos precum și grotele create de cele 3 văi (V. Ponorului,v. Poienii v.Seaca) înainte de a se pierde sub peretele de peste 100 m sunt impresionante. O parte din drum se poate parcurge cu auto.


•Rezervația Scarita Sesul Craiului;
•Rezervația Vinatarile Ponorului;
•Rezervația POARTA ZMEILOR;


Schitul Posaga - distanța 9 km- Mănăstire de călugări, aflată pe Valea Posegii, mică bijuterie de arhitectură și sculptură în lemn și piatră. În imediata apropiere se află izbucul mănăstirii, considerat ca având calitați tămăduitoare. Este situată la intrarea în Cheile Poșegii.

Mănăstirea sub Piatra - distanța 6 km- Mănăstire de măicuțe, situată în apropierea peșterii Huda lui Papara, cu o istorie încărcată de evenimente având hramul Cuvioasei Paraschiva. În incinta mănăstirii se află veșmintele Cuvioasei și două icoane făcătoare de minuni. Este înconjurată de pereții abrupți ai masivului Bedeleu.


Muzeul etnografic din comuna Lupșa - distanța 25 km


(Tradus cu Google Translate)

Services

Restaurant:
  • Local cuisine
Attractions and activities in the surrounding area:
  • Nature Reserves
  • Museums and galleries
  • Churches and monasteries
Sport and activities in the surrounding area:
  • Hiking
  • Horse riding
  • Mountain bike