Agriturismo aggiunto ai preferiti
Agriturismo rimosso dai preferiti

Pensiunea Poarta Zmeilor - alloggio in Apuseni, Tara Motilor, Arieseni

Salciua De Jos (Alba) - TransilvaniaContatta
Aggiungi ai preferiti
Rimuovi dai preferiti
Pensiunea Poarta Zmeilor - alloggio in  Apuseni, Tara Motilor, Arieseni (Attività e i dintorni)

Pensiunea Poarta Zmeilor - alloggio in  Apuseni, Tara Motilor, Arieseni (Attività e i dintorni)

Huda lui Papara - distanța 6 km- Cea mai lungă peșteră din masivul Trascău pe locul 31 în Romania (2022 m), este străbătută de un râu subteran. Intrarea în peșteră are o înălțime de peste 20 m, fiind înconjurată de abrupturile masivului Bedeleu, Cu siguranţă acest peisaj a generat legendele cu zmei și balauri. În apropiere este și schitul ”Sub Piatră”, vechi de peste 300 de ani.


Cheile Posegii - distanța 9 km- Ansamblul geomorfologic este spectaculos, cu abrupturi stâncoase, creste, turnuri și ogașe prăpăstioase. Se întâlnesc aici unele specii de plante unice în lume. La intrarea în chei este schitul Poșaga, iar la iesirea din chei, pe valea Beliorii se ajunge la binecunoscuta rezervație Scăriţa Belioara cu alte abrupturi spectaculoase.Valea care curge prin chei este deosebit de frumoasă. Aici se poate practica și pescuitul, în special la păstrăv. În lungul traseului se pot admira și casele care păstrează în mare parte specificul locului de sute de ani, unele încă mai fiind acoperite cu paie.


Cascada Vinatarea înaltă de aprox 50 m - distanța 7 km- Cascadă în 2 trepte înaltă de 50 m care poate fi admirată dintr-un balcon special amenajat, abruptul stâncos precum și grotele create de cele 3 văi (V. Ponorului,v. Poienii v.Seaca) înainte de a se pierde sub peretele de peste 100 m sunt impresionante. O parte din drum se poate parcurge cu auto.


•Rezervația Scarita Sesul Craiului;
•Rezervația Vinatarile Ponorului;
•Rezervația POARTA ZMEILOR;


Schitul Posaga - distanța 9 km- Mănăstire de călugări, aflată pe Valea Posegii, mică bijuterie de arhitectură și sculptură în lemn și piatră. În imediata apropiere se află izbucul mănăstirii, considerat ca având calitați tămăduitoare. Este situată la intrarea în Cheile Poșegii.

Mănăstirea sub Piatra - distanța 6 km- Mănăstire de măicuțe, situată în apropierea peșterii Huda lui Papara, cu o istorie încărcată de evenimente având hramul Cuvioasei Paraschiva. În incinta mănăstirii se află veșmintele Cuvioasei și două icoane făcătoare de minuni. Este înconjurată de pereții abrupți ai masivului Bedeleu.


Muzeul etnografic din comuna Lupșa - distanța 25 km


(Tradus cu Google Translate)

Servizi

Ristorante:
  • Cucina tipica del territorio
Attrazioni/attività nelle vicinanze:
  • Parchi naturali
  • Musei e gallerie
  • Chiese e monasteri
Sport e attività nei dintorni:
  • Trekking
  • Equitazione
  • Mountain bike