OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Primul sat medieval din Romania se va deschide vineri, langa Baia Mare

O initiativa extraordinara, ce va reproduce istoria la scara 1:1

De un punct turistic unicat vor avea parte baimarenii incepand cu acest sfarsit de saptamana. Este vorba de primul sat medieval din Romania, care va reflecta intru totul viata unui sat din secolul XIV – XV din Transilvania. Inaugurarea va fi facuta printr-un turnir intre cavaleri veniti din Romania, Ungaria si Bulgaria.

Satul medieval din zona Firiza-Varatec, va fi primul de acest gen din Romania si va prezenta in cel mai realist mod viata de odinioara a oamenilor din aceasta zona. Potrivit reprezentantilor asociatiei Historia Viva, cei care se ocupa de organizare, aceste proiecte sunt un mod in care istoria poate fi mai usor inteleasa.

„Un concept aparut in diferite alte tari, acum cateva zeci de ani, dezvoltat in ultima perioada la mare calitate, mai ales in zona tarilor slave. Este un mod interactiv, experimental de a preda istoria, de a face publicul larg sa inteleaga niste realitati ale vietii cotidiene istorice si de a experimenta acele senzatii“, a explicat Andrei Prian, reprezentantul Historia Viva.

 


Satul este reconstituit pe baza cercetarilor arheologice, istoricii spunand ca totul este documentat cu foarte multa atentie. Sustinator al acestui proiect este si primarul Catalin Chereches, care s-a aratat incantat de initiativa organizatorilor, spunand ca satul medieval are un mare potential turistic.

„Dorinta noastra, a municipiului Baia Mare, este sa generam in aceasta zona sau in zona adiacenta cat mai multe puncte de atractie pentru localnici, dar si pentru cei care vin din afara orasului sa ne viziteze. Ideea pe care au avut-o acesti oameni inimosi a fost una deosebita“, a spus primarul Chereches.

In perioada 31 mai – 2 iunie,in satul de la Firiza-Varatec (vezi Pensiune Firiza), are loc Campionatul International de lupta medievala "Turnirul Transilvaniei", pentru a marca deschiderea oficiala. In cadrul evenimentului, vizitatorii vor putea gusta si delicatesele culinare facute dupa retete stravechi sau vor putea participa la concertele trupelor Radical Acustic, Anger Control si AD Hoc.


sursa: emaramures.ro

 

Pensiuni Maramures

Pensiune Maramures

Cazare Maramures

Pensiuni Firiza

Pensiune Firiza

Cazare Firiza

Pensiuni Tara Oasului

Pensiune Tara Oasului

Cazare Tara Oasului

Pensiuni Baia Sprie

Pensiune Baia Sprie

Cazare Baia Sprie