OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Peisaje de toamna

Toamna a pus stapanire peste natura, frunzele isi schimba culorile si incep usor, usor sa cada formand un covor multicolor.. Covor care te imbina sa te intorci inapoi in timp sa fi iar copil, sa incepi sa alergi, sa le ridici cat mai sus si de ce nu, sa te trantesti peste ele ...

Culoarul Rucar - Bran

In zona culoarul Rucar Bran, daca alegem sa mergem spre muntii Leaota Bucegi, Iezer Papusa sau Piatra Craiului, peisajele sunt de vis la fiecare colt, la fiecare deschidere spre dealuri, coline, pasuni sau la fiecare varf de munte. Padurile acum sunt pline de culori tomnatice, de o paleta cromatica a culorilor calde.. Iti ramane doar sa alegi locul in care vrei sa iti afunzi picioarele in covorul de frunze, sa simti pe fata soarele cald iar in vazduh sa simti aerul curat de munte. (vezi aici pensiuni Rucar - Bran)

 

 

Muntii Ceahlau

Incarcati de legende Muntii Ceahlau au acel aer de mister care, acum in perioada toamnei, se accentueaza si se combina cu romantismul. Linii subtiri de ceata plutesc peste pasuni, pe inaltimi tavalugi de ceata acopera si descopera culmile, scenariul este unul de basm si fie ca alegem sa mergem pe urmele Babei Dochia sau spre Cascada Duruitoarea sau coboram pana la lacul Izvorul Muntelui, peste tot ne vor urmari culorile toamnei. (vezi aici pensiuni Neamt)

 

 

Cazanele Dunarii

Oricand alegem sa le vizitam, fie vara sau toamna farmecul Cazanelor Dunarii este magic, unic. Dunarea serpuieste printre cele doua tarmuri lasand in urma sa mici canioane si defileuri iar padurile care o insotesc, imbracate acum in vesmintele multicolore creaza un tablou de vis. Daca alegi sa te abati un pic din drum si sa mergi spre golful Mraconia vei ramane incantat de multitudinea de culori si de covorul de frunzis care te va insoti pe tot parcursul drumului. Nu uita ca tot aici poti sa admiri chipul lui Decebal. (vezi aici pensiuni Cazanele Dunarii)

 

 

Valea Vaserului


Pe mirifica vale a Vaserului, ce poate fi mai romantic acum, decat o plimbare cu mocanita in plin peisaj tomnatic. Lasati-va plimbati prin taramul de basm al ultimei cai ferate forestiere active din Carpati imbracata in straie de toamna. Veti avea parte de aventura, de momente romantice de revelatii si de clipe de neuitat. Incarcatura istorica, peisajele, traditia sunt la fiecare pas. (vezi aici pensiuni Maramures)

 

 

Pasul Tihuta


La intalnirea Moldovei cu Transilvania este Pasul Tihuta. Peisaje de vis cat vezi cu ochii, dealuri si fanete, paduri, zone care par ca nu au fost atinse inca de mana omului. Magia acestor locuri este atat de puternica, incat ramai fara cuvinte. Culorile toamnei ofera acestor meleaguri amprente de basm, ai senzatia ca de fapt esti in fata unui tablou. Este greu sa crezi ca poate exista atata frumusete pe pamant! (vezi aici pensiuni Bucovina)

 

 

Muntii Buzaului

Teritoriul muntilor Buzaului sunt un mix intre istorie, legende si enigme. Incepand de la Tara Luanei, trecand pe la asezamintele rupestre de la Nucu-Alunis sau ascultand povestile localnicilor despre existenta unor luptatori care mergeau si isi vindecau ranile in apele fermecate ale Vaii Izvorului. Padurile de foioase completeaza tabloul. Nu iti ramane decat sa mergi in descoperirea acestor zone, sa te lasi cucerit de frumusetea lor. (vezi aici pensiuni Buzau)