- Tematici in evidenta
- Alte tematici
- 5 idei de calatorie Diverse Farmacia Naturii Biserici si manastiri
- Regiuni in evidenta
- Transilvania Maramures Crisana Moldova Bucovina
- Tematici in evidenta
- Alte tematici
- 5 idei de calatorie Diverse Farmacia Naturii Biserici si manastiri
- Regiuni in evidenta
- Transilvania Maramures Crisana Moldova Bucovina
Cauta o pensiune
Oferte speciale
- Oferta primaverii
- Chalet Milenium Residence
- Bran - BV
- 1 Mai la Munte
- Marginimea Sibiului - Pensiunea Darian si David
- Orlat - SB
- Oferta Primaverii
- Pensiunea de sub Carpati
- Corbi - AG
- Vacanta de poveste in Bucovina
- Pensiunea Perla Bucovinei
- Voronet - SV
- Sejur De weekend 2025
- Cabana Hartagu
- Gura Siriului - BZ
- Sejur Rusalii 06 - 09 Iunie 2025
- Cabana Hartagu
- Gura Siriului - BZ
Last Minute
Reducere
- Pensiunea Perla Bucovinei (Bucovina)
- de la 01/05/2025 - 3 nopti
- Pret redus 890 lei
- Oferte cazare
- >
- Idei de calatorie
- >
- Bucataria Naturii: Salata de primavara - PRIMULA
Bucataria Naturii: Salata de primavara - PRIMULA
Cat sunt de bune salatele acum la inceput de primavara! Ne incanta gusturile, inima si ochiul!
Complice este inceputul de primavara, in acest moment plantele sunt pline de arome, mai crocante si parfumate..
O plimbare la munte (vezi Pensiuni la munte), la marginea unei paduri sau pe dealuri ne pot scoate acum in cale o multime de ierburi si flori cu care putem alcatui salate care mai de care mai deosebite si gustoase, pline de arome.
Astazi ne oprim la o delicioasa salata cu primule (Primula Veris), de la care vom folosi atat florile cat si frunzele; florile sunt dulci si delicate iar frunzele sunt foarte aromate acum la inceput de primavara. Mai putem adauga frunzulite tinere de spanac, untisor si macris care si el la randul lui este la apogeul gustului, fiind crocant si acrisor. Obtinem astfel o salata inedita plina de culoare dar si curativa daca ne gandim ca aceste plante contin saponine triterpenice - un bun sedativ si antiinflamator.
Recomandare: dupa ce ati spalat bine frunzele, le puteti condimenta cu un sos facut dintr-un fir de ulei de masline, lamaie si un praf de sare, abia la final adaugati florile (fiind delicate, evitati sa le spalati pentru ca isi vor pierde parfumul).