OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Casa Stefania - cazare Marginimea Sibiului

Talmacel (Sibiu) - TransilvaniaContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Casa Stefania - cazare Marginimea Sibiului (Activitati si imprejurimi)

Casa Stefania - cazare Marginimea Sibiului (Activitati si imprejurimi)

Biserica Sfanta Paraschiva 1700- Biserica a fost construita la anul 1700, in decursul a 3 ani de sateni cu mijloacele de constructie rudimentare existente la acea vreme.

Piatra a fost adusa cu boii de la 10 km distanta, din muntii din apropierea satului, in acea vreme existand doar12 perechi de boi in sat.

Varul era stins direct pe ziduri pentru o rezistenta mai buna, lemnul era adus tot din muntii satului iar clopotul bisericii a fost donat mai tarziu de poetul Octavian Goga.


Legenda Constructiei

Dupa 2 ani de la inceperea constructiei si dupa terminarea tuturor resurselor avute la dispozitie satenii au fost nevoiti sa opreasca constructia cand au ajuns la turnul bisericii.

Lunile ploioase care au venit au dus la surparea malurilor unui deal din imprejurul satului formand un parau care a sapat malurile scotand la iveala un butoias din lemn. O femeie din zona l-a gasit l-a dus la preotul satului l-a desfacut gasind in el galbeni, bani de aur din acea vreme.

Atunci au crezut ca este o minune de la Dumnezeu care a fost trimisa pentru a putea termina si lucrarile de acoperis ale turnului bisericii iar tot de atunci paraul format din alunecarea de teren care a dus la gasirea butoiasului cu bani a fost botezat de catre sateni primind numele Paraul Turnului, nume care il mai pastreaza si astazi.

Muzeul Tehnicii Populare Talmacel
Ruinele Cetatii "Landeskrone" (cununa Tarii) Talmaciu
Biserica Evanghelica Talmaciu
Orasul Medieval Sibiu (hermannstadt)
Muntii Lotrului (cabana Prejba)
Muntii Fagaras (balea Lac)
Cetatea Cisnadioara (sec XIII)

 

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Muzee si galerie de arta
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Calarie