OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Venus - cazare Tara Hategului

Sarmizegetusa (Hunedoara) - TransilvaniaContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Venus - cazare Tara Hategului (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Venus - cazare Tara Hategului (Activitati si imprejurimi)

Vestigiile romane si Muzeul de Arheologie de la Sarmizegetusa Ulpia Traiana- Colonia Ulpia Traiana Augusta Dacica Sarmizegetusa -  capitala Daciei Romane, se ridica odinioara la poalele muntilor Retezat, in partea de sud-vest a Tarii Hategului de  astazi. Orasul se afla  la 8 km departare de trecatoarea care face legatura intre Banat si  Transilvania  si  care  purta  in  antichitate numele de Tapae, astazi Portile de Fier ale Transilvaniei.

Castelul Huneiazilor (Corvinestilor)- a fost ridicat in secolul  XV de catre  Iancu de  Hunedoara,  pe locul  unei  vechi intarituri,  pe o  stanca  la  picioarele  careia  curge  paraul  Zlasti.  Este  o  constructie  impunatoare,  cu  acoperisuri  inalte  si  divers  colorate,   cu  turnuri  si   turnulete,  ferestre  si   balcoane  impodobite  cu  dantelaria pietrei  cioplite.  Castelul  a fost  restaurat si transformat in muzeu.   

 Castelul Santamarie Orlea- e mentionat documentar  de  la 1363,  iar actuala constructie,  in stil baroc,  dateaza din  1782. Castelul a fost retrocedat si este acum transformat hotel  cu restaurant.  

 Rezervatia de zimbrii de la Hateg- se afla la doar cativa kilometri de Hateg. Pe soseaua  E79, spre Deva, un drum asfaltat la stanga  ne  duce pana  la rezervatia  de  zimbri.  Zimbrul este cel  mai greu animal de  uscat european.    

 Parcul National Retezat- a fost infiintat in anul 1935 prin initiativa omului de stiinta Alexandru Borza, primul parc national din Romania cu o rezervatie stiintifica exclusiva - Gemenele (1.840 ha). In anul 1979 a fost declarat "Rezervatie a Biosferei". Relief glaciar, cu circuri , vai si lacuri glaciare - 80 de lacuri glaciare populate cu pastravi, dintre care amintim Bucura (cel mai intins din tara) si Zanoaga (cel mai adanc).
 Fauna ocrotita: capra neagra, marmota, cocosul de munte, vulturul plesuv sur, vulturul plesuv brun, precum si alte specii.

Servicii

Restaurant:
  • Bucatarie locala tipica
Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Situri istorice si artistice
  • Biserici si manastiri