OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Sarah - cazare Tara Hategului

Brazi (Hunedoara) - Transilvania

Total comentarii: 2 (Nota  5 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Sarah - cazare Tara Hategului (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Sarah - cazare Tara Hategului (Activitati si imprejurimi)

Pârtia de schi din Rausor, unica partie de schi din masivul Retezat si totodata recunoscuta ca una dintre cele mai bune din zona de vest a tarii, este dotata cu teleschi având o lungime de 1.300 m si o diferenta de nivel de 380 m conceputa pe doua sectiuni de teleschi. Din varful partiei principale au fost create 3 trasee diferentiate pe grade de dificultate.


Masivul Retezat

Zona Rausor este un punct de plecare pentru traseele ce impanzesc masivul Retezat. Astfel de aici se poate pleca spre: Vf. Retezat, Cabana Pietrele, Lacul Bucura, Culmea Lolaia, Taul Stevia.

 
Parcul Național Retezat s-a înființat în anul 1935 la inițiativa profesorului Alexandru Borza, fondatorul Grădiii Botanice din Cluj-Napoca și Emil Racoviță. În prezent parcul are statut de arie naturală protejată de interes național și internațional, fiind recunoscut ca Rezervație a Biosferei din anul 1979. Prin constituirea Parcului Național Retezat se urmărește protecția și conservarea unor eșantioane reprezentative pentru spațiul biogeografic național, cuprinzând elemente naturale cu valoare deosebită sub aspect fizico-geografic, floristic, faunistic, hidrologic, geologic, paleontologic, speologic, pedologic și peisagistic.

Parcul Național Retezat – Rezervație a Biosferei se află în partea de vest a Carpaților Meridionali, cuprinzând o suprafață de 38.138 ha din Masivul Retezat-Godeanu.

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Schi
  • Mountain bike