OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Mariion - cazare Transilvania

Gurasada (Hunedoara) - TransilvaniaContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Mariion - cazare Transilvania (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Mariion - cazare Transilvania (Activitati si imprejurimi)

Ruinele Cetatii Devei – simbolul orasului

Cetatea a fost o fortareata militara ocupata de trupele austriece, asediata deseori de taranimea iobaga. Cativa ani a fost parasita iar in timpul revolutiei din 1848 a fost ocupata de o garnizoana de soldati austrieci si distrusa in urma unei explozii din munti.

Accesul este foarte simplu, pentru cei care iubesc plimbarile exista un drum pavat de aproximativ o ora, cu o urcare lina  si o panorama superba iar pentru cei mai comozi exista o telecabina care va duce pana sus in cateva clipe.


Turnul de aparare, camera corpului de garda, depozitele gospodaresti si multe alte incaperi inconjurate de pereti cu mijloace de aparare si panorame deosebite a orasului sunt numai cateva din lucrurile de care va puteti bucura deasupra Devei, de la cetate.
Parcul din jurul Cetatii – un muzeu in aer liber

Cimitirul Eroilor Sovietici, Casa de cultura, Manastirea Franciscana, Sinagoga, Padurile Bejan si Caprioara sunt numai cateva din obiectivele turistice din zona orasului Deva.
Fantana arteziana muzicala din centrul Devei


Imprejurimile Devei
Castelul de la Hunedoara  - cea mai valoroasa arhitectura medievala

Principalul obiectiv turistic din jurul Devei este Castelul de la Hunedoara. Este cel mai important monument de arhitectura gotica din Transilvania, ridicat in secolul al XV-lea de catre Iancu de Hunedoara.


Galeria si ultimul turn de aparare sunt neschimbate de pe timpul lui Iancu de Hunedoara, precum si turnul "Capistrano", care este una din cele mai semnificative parti ale constructiei. Intr-o aripa a castelului se mai poate vedea o pictura referitoare la legenda cu corbul, de la care se presupune ca isi trag numele urmasii lui Iancu de Hunedoara: (corvini), iar in curtea castelului mai puteti vizita o fantana extraordinara de aproximativ 30 m.


Muntii Orastiei - punctul de plecare spre cetatile dacice

Deva este inconjurata de Muntii Orastiei, care sunt considerati centrul politic, economic, militar si spiritual al Daciei, cunoscand cea mai infloritoare dezoltare intre secolele I i.Hr. si I d.Hr. In sufletul acestora se afla orasul Orastie.
 

Servicii

Restaurant:
  • Bucatarie locala tipica
Atractii in apropiere:
  • parcuri tematice / acqua parc
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Pescuit