OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Cabana Claudia - cazare Tara Hategului, Transalpina

Petrosani (Hunedoara) - TransilvaniaContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Cabana Claudia - cazare Tara Hategului, Transalpina (Activitati si imprejurimi)

Cabana Claudia - cazare Tara Hategului, Transalpina (Activitati si imprejurimi)

Manastirea Lainici- Vechimea Sfintei Mănăstiri Lainici se pierde în negura vremii, necunoscându-se oficial şi istoric începuturile sale. După tradiţie, Sfântul Nicodim, marele ctitor de lăcaşuri sfinte din ţară, ar fi construit după Vişina şi un schit din lemn aici, la Lainici. Prigoana împărătesei imperiului Austro-Ungar Maria Tereza, care a distrus majoritatea mănăstirilor ortodoxe din Ardeal, la jumătatea sec. al XVIII-lea, se pare că ar fi ajuns până aici. Biserica ctitorită din sec. XIV-lea al XV-lea ar fi fost distrusă în acea perioadă. Cert este că din a doua jumătate a sec. al XVII-lea şi începutul sec. al XVIII-lea încep să apară documente istorice ce fac referire la Mănăstirea Lainici. Schimnicul Atanasie vine de la Tismana la Lainici, în 1780 şi se pomeneşte într-un sinet în care donează mănăstirii o moşie.

 

Muntii Parâng- fac parte din Carpatii Meridionali, fiind cea mai mare ca suprafata dintre masivele muntoase ale României. De la est la vest masoara aproximativ 50 de km iar de la nord la sud circa 25 km.
Muntii Parâng sunt delimitati la vest de Valea Jiului, iar la est de râul Oltet si râul Lotru. La nord sunt delimitati de Muntii Sureanu, prin valea râului Jiul de Est Spre sud, delimitarea este facuta de sirul depresiunilor Novaci, si Baia de Fier.
Sunt strabatuti de cea mai înalta sosea de la noi din tara, Transalpina, care ajunge pâna la altitudinea de 2.200 m, oferind imagini rar întâlnite.

 Parcul National Retezat- a fost infiintat in anul 1935 prin initiativa omului de stiinta Alexandru Borza, primul parc national din Romania cu o rezervatie stiintifica exclusiva - Gemenele (1.840 ha). In anul 1979 a fost declarat "Rezervatie a Biosferei". Relief glaciar, cu circuri , vai si lacuri glaciare - 80 de lacuri glaciare populate cu pastravi, dintre care amintim Bucura (cel mai intins din tara) si Zanoaga (cel mai adanc).
 Fauna ocrotita: capra neagra, marmota, cocosul de munte, vulturul plesuv sur, vulturul plesuv brun, precum si alte specii.
 

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Schi
  • Mountain bike