OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea sub Piatra - cazare Tara Motilor, Arieseni

Salciua De Sus (Alba) - Transilvania

Total comentarii: 2 (Nota  5 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea sub Piatra - cazare Tara Motilor, Arieseni (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea sub Piatra - cazare Tara Motilor, Arieseni (Activitati si imprejurimi)

Huda lui Papara - distanta 6 km- Cea mai lunga pestera din masivul Trascau pe locul 31 în Romania (2022 m), este strabatuta de un râu subteran. Intrarea în pestera are o înaltime de peste 20 m, fiind înconjurata de abrupturile masivului Bedeleu, Cu siguranta acest peisaj a generat legendele cu zmei si balauri. În apropiere este si schitul ”Sub Piatra”, vechi de peste 300 de ani.


Cheile Posegii - distanta 9 km- Ansamblul geomorfologic este spectaculos, cu abrupturi stâncoase, creste. Se întâlnesc aici unele specii de plante unice în lume. La intrarea în chei este schitul Posaga, iar la iesirea din chei, pe valea Beliorii se ajunge la binecunoscuta rezervatie Scarita Belioara cu alte abrupturi spectaculoase.Valea care curge prin chei este deosebit de frumoasa. Aici se poate practica si pescuitul, în special la pastrav. În lungul traseului se pot admira si casele care pastreaza în mare parte specificul locului de sute de ani, unele înca mai fiind acoperite cu paie.


Cascada Vinatarea înalta de aprox 50 m - distanta 7 km- Cascada în 2 trepte înalta de 50 m care poate fi admirata dintr-un balcon special amenajat, abruptul stâncos precum si grotele create de cele 3 vai (V. Ponorului,v. Poienii v.Seaca) înainte de a se pierde sub peretele de peste 100 m sunt impresionante. O parte din drum se poate parcurge cu auto.

 

Schitul Posaga - distanta 9 km- Manastire de calugari, aflata pe Valea Posegii, mica bijuterie de arhitectura si sculptura în lemn si piatra. În imediata apropiere se afla izbucul manastirii, considerat ca având calitati tamaduitoare. Este situata la intrarea în Cheile Posegii.

Manastirea sub Piatra - distanta 6 km- Manastire de maicute, situata în apropierea pesterii Huda lui Papara, cu o istorie încarcata de evenimente având hramul Cuvioasei Paraschiva. În incinta manastirii se afla vesmintele Cuvioasei si doua icoane facatoare de minuni. Este înconjurata de peretii abrupti ai masivului Bedeleu.


Muzeul etnografic din comuna Lupsa - distanta 25 km

 

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Muzee si galerie de arta
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Calarie
  • Mountain bike