OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Scarisoara - cazare Apuseni, Tara Motilor, Arieseni

Garda De Sus (Alba) - Transilvania

Total comentarii: 4 (Nota  5 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Scarisoara - cazare Apuseni, Tara Motilor, Arieseni (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Scarisoara - cazare Apuseni, Tara Motilor, Arieseni (Activitati si imprejurimi)

Pestera Scarisoara sau Ghetarul de la Scarisoara adaposteate cel mai mare ghetar subteran din România. De aici îi vine ai numele de Ghetar iar Scarisoara vine de la comuna Scarisoara situata 16 km mai jos, de care apartinea administrativ în vremea cand a fost botezata. Acum apartine de comunei Gârda de Sus, judetul Alba.

Intrarea în Ghetarul de la Scarisoara se face printr-un impresionant aven, a carui gura, cu un diametru de 60m se deschide în padurea din marginea platoului. O poteca îngusta sapata în stânca si câteva scari metalice ancorate în pereti înlesnesc coborârea celor 48 m cât masoara adâncimea avenului. Pe fundul lui se pastreaza în tot timpul anului un strat gros de zapada. Aici se patrunde în Sala Mare printr-un impresionant portal masurând 24 m latime si 17 m înâltime.


Gheţarul Vârtop- este declarată monument al naturii. Este de o frumuseţe rară, fiecare centimetru este acoperit cu concretiţiuni incredibile şi frumos colorate ca într-o lume de basm. De la intrare începe o galerie mare.Cursul subteran apare după cca. 50m, care la puţin timp primeşte un afluent care poate fi urmat. Galeria ascendentă ne duce până la Sala Mare din care mai este o galerie de 78 m foarte scundă.

Servicii

Restaurant:
  • Bucatarie locala tipica
  • Meniu cu produse din ferma proprie
Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Calarie
  • Schi
  • Mountain bike