OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Dig's - cazare Apuseni, Tara Motilor, Arieseni

Garda De Sus (Alba) - TransilvaniaContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Dig's - cazare Apuseni, Tara Motilor, Arieseni (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Dig's - cazare Apuseni, Tara Motilor, Arieseni (Activitati si imprejurimi)

Pestera Scarisoara sau Ghetarul de la Scarisoara adaposteste cel mai mare ghetar subteran din România. De aici îi vine si numele de Ghetar iar Scarisoara vine de la comuna Scarisoara situata 16 km mai jos, de care apartinea administrativ în vremea cand a fost botezata. Acum apartine de comunei Gârda de Sus, judetul Alba.

Intrarea în Ghetarul de la Scarisoara se face printr-un impresionant aven, a carui gura, cu un diametru de 60m se deschide în padurea din marginea platoului. O poteca îngusta sapata în stânca si câteva scari metalice ancorate în pereti înlesnesc coborârea celor 48 m cât masoara adâncimea avenului. Pe fundul lui se pastreaza în tot timpul anului un strat gros de zapada. Aici se patrunde în Sala Mare printr-un impresionant portal masurând 24 m latime si 17 m înâltime.

 

Casa memorială Avram Iancu din Vidra este muzeul dedicat unei personalităţi a istoriei naţionale, Avram Iancu. Este amenajat într-o construcţie specifică zonei, declarată monument de arhitectură, unde sunt strânse laolaltă obiecte de port popular şi de uz caznic, arme, proclamaţii, documente referitoare la revoluţia din 1848. 

Servicii

Restaurant:
  • Bucatarie locala tipica
Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Schi