OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Cabana Poiana Dealul Frumos - cazare Apuseni, Tara Motilor, Arieseni

Garda De Sus (Alba) - Transilvania
*** Pentru Paste nu mai sunt locuri libere ***Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Cabana Poiana Dealul Frumos - cazare Apuseni, Tara Motilor, Arieseni (Activitati si imprejurimi)

Cabana Poiana Dealul Frumos - cazare Apuseni, Tara Motilor, Arieseni (Activitati si imprejurimi)

Cabana Poiana Dealul Frumos este situata in apropiere de Arieseni la 7 km de partia de ski si comuna Garda de Sus in localitatea (sat) Dealul Frumos. In zona sunt numeroase obiecte turistice : pestera Ghetarul de la Scarisoara ,peştera ce adăposteşte cel mai mare depozit de gheaţă fosilă din ţară (75.000 mc) , Poarta lui Ionele, Cheile Ordancusei, vârful Curcubăta Mare (1849 m),Parcului Natural Apuseni,Ghetarul de la Vartop, Coiba Mare, Coiba Mica, Izbucul Tauz, Cetatile Ponorului si multe altele. Iarna se pot organiza excursi cu sania trasa de cai. Un loc deosebit pentru a petrece cateva zile de vacanta in mijlocul naturii o locatie deosebita in care se imbina cele mai bune condiţii de cazare cu natura salbatica.

Pestera Scarisoara sau Ghetarul de la Scarisoara adaposteate cel mai mare ghetar subteran din România. De aici îi vine ai numele de Ghetar iar Scarisoara vine de la comuna Scarisoara situata 16 km mai jos, de care apartinea administrativ în vremea cand a fost botezata. Acum apartine de comunei Gârda de Sus, judetul Alba.

Intrarea în Ghetarul de la Scarisoara se face printr-un impresionant aven, a carui gura, cu un diametru de 60m se deschide în padurea din marginea platoului. O poteca îngusta sapata în stânca si câteva scari metalice ancorate în pereti înlesnesc coborârea celor 48 m cât masoara adâncimea avenului. Pe fundul lui se pastreaza în tot timpul anului un strat gros de zapada. Aici se patrunde în Sala Mare printr-un impresionant portal masurând 24 m latime si 17 m înâltime.

 

Ghetarul de sub Zgurasti- In aceasta pestera a fost semnalat de catre R. Jeannel si E. G. Racovita (1929) un interesant fenomen meteorologic, formarea cetii în cadrul fasciculului de raze luminoase care patrund pe gura pesterii la ora prânzului. Autorii presupun ca este vorba de un proces de condensare a apei în jurul ionilor în formare, adica de un proces analog celui din camerele Wilson. Un alt element interesant îl constituie prezenta muschilor de pe podeaua salii. Este vorba de Thamnium alopecurum L. si Oxyrrhynchium praelongum (Hedw.), forme ce cresc sub apa si care indica ca atare nivelul de crestere maxima a lacului.

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Vanatoare
  • Calarie
  • Schi
  • Mountain bike