OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Noel - cazare Valea Oltului

Olanesti (Valcea) - OlteniaContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Noel - cazare Valea Oltului (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Noel - cazare Valea Oltului (Activitati si imprejurimi)

Statiunea Baile Olanesti este situata la 18 km de Rm.Valcea, resedinţa judetului. Supranumita si "Izvoarele de aur", aceasta ocupa primul loc printre statiunile balneoclimaterice din Romaniei

Lacul cu nuferi este unul dintre cele mai importante obiective turistice din Oltenia, obiectiv pe care nu ar trebui sa-l ratati daca va aflati in apropiere.Lacul cu nuferi se afla aproape de statiunea Baile Olanesti. In realitate sunt doua lacuri care au apa dulce si in care au fost aclimatizati nuferi de culoare alba si galbena.

 

Biserica de lemn din Albac, ce dateaza din anul 1752, a fost adusa din Ardeal aflandu-se in prezent in Baile Olanesti, judetul Valcea.

 

Trasee turistice - zona Muntii Capatanii: Baile Olanesti – Valea Olanesti – Cantonul Silvic Manzu – Saua Prislopel – Saua La Lac - Curmatura Stogsoare – Cabana Cheia

Rezervatia Naturala Radita Manzu este o rezervatie mixta aflata in Muntii Capatanii, Munceii Olanestilor, judetul Valcea. Aceasta este situata in bazinul superior al Paraului Olanesti la altitudinea 650-950 de metri.

Aria protejata este inclusa in Parcul National Buila-Vanturarita si reprezinta o zona cu un relief spectaculos, diversificat, cu pajisti, paduri, vai, cascade, luminisuri ce adaposteste specii de plante si elemente faunistice specifice Meridionalilor.

In cadrul ei se afla specii rare de plante declarate monumente ale naturii, precum floarea de colt, stanjeneii, iedera salbatica etc.
Zona reprezinta si habitat pentru animale protejate de lege, precum ursul brun si capra neagra. 

Servicii

Restaurant:
  • Meniu vegetarian
  • Meniu pentru copii
  • Bucatarie locala tipica
Welness si fitness:
  • Masaje
  • Izvoare termale
Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Bai termale - Spa
  • Biserici si manastiri