OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea La Izvoare - cazare Oltenia

Beharca (Dolj) - OlteniaContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea La Izvoare - cazare Oltenia (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea La Izvoare - cazare Oltenia (Activitati si imprejurimi)

Biserica Domneasca „Sfantul Dumitru”- Aceasta biserica este o ctitorie a lui Matei Basarab si dateaza inca din perioada 1651-1652, fiind ridicata pe locul uneia mai vechi. Constructia bisericii s-a facut dupa un plan in forma de cruce greaca, avand un pridvor deschis, o turla pe naos si doua pe pronaos. A suferit mari stricaciuni dupa cutremurul de la 11 ianuarie 1838, fiind refacuta intre 1885 -1889 dupa planurile arhitectului francez Emile Lacomte de Nouy. In 1906 si 1933 a fost renovata, tot atunci fiind executate si picturile murale interioare, de catre pictorii francezi Menipot si Bories. In prezent, este Catedrala Mitropolitana a Olteniei, aici fiind depuse moastele Sfintei Mucenite Tatiana.   
     
Casa Baniei- A fost construita in 1699, la initiativa domnitorului Constantin Brancoveanu si reprezinta cea mai veche constructie civila din oras si unul dintre cele mai vechi monumente de arhitectura de acest gen din tara. Constructia acestui monument, a fost facuta pe locul unui edificiu mai vechi (ce dateaza din secolul al XV-lea), care apartinea marii familii boieresti a Craiovestilor. In 1750, aici a functionat prima scoala romaneasca din Craiova. In prezent, adaposteste Muzeul de Etnografie si Arta Populara. 
    
Fantana Popova- Fantana a fost construita in 1613 dupa un plan patrat, pe fiecare latura avand cate o nisa, iar pe laturile de S si de V au mai fost efectuate doua inscriptii, una cu litere latine si una cu litere chirilice. In 1651 a fost atribuita lui Matei Basarab, acesta refacand-o, de unde mai poarta si numele de „Fantana Basarabestilor”. 
    
Manastirea Bucovat- A fost construita in perioada 1506-1512, fiind apoi refacuta in 1571-1572 de banul Stefan si fiul sau Parvu si pictata in 1574. Biserica manastirii poarta hramul „Sfantul Nicolae”, a fost pustiita in 1781, iar in 1834 apele Jiului au daramat clopotnita. Constructia manastirii a fost facuta din caramida si are un plan treflat si un altar heptagonal. La 11 ianuarie 1838, a cazut in ruina, din cauza unui cutremur, fiind refacuta mai apoi. A fost restaurata si reinfiintata ca manastire, dupa primul razboi mondial de catre Comisiunea Monumentelor Istorice. In prezent, in incinta manastirii functioneaza Seminarul Teologic al Arhiepiscopiei Craiovei.   
    
Parcul Romanescu- realizat dupa planurile arhitectului francez E. Redont, in perioada 1900 -1903, este unul dintre cele mai mari si mai frumoase parcuri din tara (se intinde pe cca. 90 ha.). Aici au fost amenajate sere, un lac cu insule, statui, cold zoologic si un superb pod suspendat.   
    
Rezervatie ornitologica- Aflata in comuna Ciupercenii Noi, din judetul Dolj, aceasta rezervatie este singurul loc din lunca Dunarii care a ramas neindiguit. Reprezinta un insemnat loc de cuibarit pentru diferite specii de pasari, cum ar fi egreta mica (Egretta garzetta), starcul rosu (Ardea purpurea), barza neagra (Ciconia nigra), corcodelul mare (Podiceps cristatus), rata pestrita (Anas strepera) etc.

Servicii

Welness si fitness:
  • Sauna/Baie turceasca
Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Muzee si galerie de arta
  • Biserici si manastiri