Mina Unirea(Salina) este alcatuita din 14 camere cu profil trapezoidal avand 10 m deschidere la tavan, 23m la talpa si o inaltime de 54m.
Diferenta de cota intre suprafata si vatra minei este de 208m si este parcursa cu liftul in 90s.
Dupa 1970, mina devine obiectiv turistic, oferind conditii naturale de exceptie prin microclimatul sau bogat in aerosoli cu eficieta binecunoscuta in tratarea maladiilor respiratorii.
Aerajul minei este natural, temperatura constanta in tot timpul anului, 12 C.
Numele de Grota Miresei a aparut dupa anul 1920, cand, la patru zile dupa nunta, o localnica s-a sinucis, aruncandu-se din varful Muntelui de Sare. Din Grota Miresei - formata in 1914, prin prabusirea unei mine de sare - a ramas lacul.
Din pacate astazi, din Grota Miresei n-a mai ramas decat un colt.
Unii spun ca arata mai bine "sub pamant decat la suprafata".
Muntele de sare de la Slanic Prahova se gaseste in intravilanul orasului Slanic, cu intrarea pe strada Baia Baciului.
In anul 1954 a fost declarata rezervatie naturala geologica si geomorfologica, suprafata zonei protejate este de 2 ha. Complexul Baia Baciului este format din Muntele de sare, cu Grota Miresei si Baia Miresei, apoi Lacul Mare (numit si Baia Baciului, cu suprafata de 5100 mp si adancime maxima de 7 m), Baia Porcilor (S=1460 mp si adancime sub 1 m, continand namol terapeutic).
Se poate vizita de asemenea Manastirea Crasna, situata pe o culme la care accesul este pe o poteca plina de frumuseti, iar pentru cei dornici de excursii mai lungi cu masina se poate ajunge la Cheia .
Servicii
- Situri istorice si artistice
- Bai termale - Spa
- Biserici si manastiri
- Trekking
- Mountain bike