OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Orhideea - cazare Valea Prahovei

Comarnic (Prahova) - MunteniaContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Orhideea - cazare Valea Prahovei (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Orhideea - cazare Valea Prahovei (Activitati si imprejurimi)

Muzeul Posada- Muzeul cinegetic al Carpatilor, Posada este o sectie a muzeului Peles, deschis la 20 noiembrie 1996. Este destinat vanatorii si are o colectie valoroasa de trofee, medaliate in tara si peste hotare.
    
Muzeul prezinta in mod sistematic potentialul cinegetic al Carpatilor Romanesti. Sunt expusi mai intai bourul si zimbrul, specii disparute din mediul natural, dar figurate pe stema Moldovei, fapt care atesta prezenta lor in padurile carpatice, la mijlocul secolului al XIV-lea. Exemplare de zimbru se mai pastreaza astazi numai in rezervatii.
Sunt expuse si stemele judetelor Romaniei (15 la numar) in care sunt figurate specii cinegetice, steme ce arata ca vanatoarea a fost una din preocuparile traditionale ale poporului nostru.
    
Seria exponatelor se incheie cu pasari rapitoare si de interes cinegetic: bufnita, corbul, dropia, cocosul de munte, fazanul si cateva pasari de apa, caracteristice Deltei Dunarii.
    
Cateva grafice pun in evidenta ciclul natural al rutului (imperecherii) mamiferelor, pe luni si specii si ciclul anual al fatarii lor. De asemenea, un grafic indica etalarea faunei cinegetice in raport cu inaltimea reliefului si respectiv, cu variatia asociatiilor vegetale.
    
Sunt expuse, de asemenea, panoplii si arme de vanatoare (intre care cea a lui Al. I. Cuza) provenind din Castelul Peles, impreuna cu obiecte din ceramica si fildes, platouri si faianta realizata in ateliere straine, portelanuri de Meissen, mobilier in stil renascentist, tapiserii si tablouri infatisand scene si caini de vanatoare, etc.

Castelul Peles- Castelul Peleş, reşedinţa de vară a primului cuplu regal al României, regele Carol I ( 1866-1914) şi regina Elisabeta, a fost construit între 1873 și 1914, la dorința suveranului, după planurile arhitecților Johannes Schultz şi Karel Liman. Edificiul a fost decorat de celebrii creatori, J. D. Heymann din Hamburg, August Bembé din Mainz și Bernhard Ludwig din Viena. Castelul Peleș este considerat cel mai important ansamblu arhitectonic de tip istorist din România, având caracter de unicat și  prin valoarea sa istorică şi artistică, rămâne unul dintre cele mai importante şi frumoase monumente din Europa.

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Muzee si galerie de arta
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Schi
  • Mountain bike