OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Iordache - cazare Valea Doftanei

Valea Doftanei (Prahova) - Muntenia

Total comentarii: 5 (Nota  5 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Iordache - cazare Valea Doftanei (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Iordache - cazare Valea Doftanei (Activitati si imprejurimi)

Pe de o parte si de cealalta a pensiunii trec doua izvoare cu apa curata din munte. Poluarea este zero. Altitudinea este asemanatoare ca cea a orasului Sinaia.

La 20 de km de orasul Campina, facand parte tot din frumoasa Vale a Prahovei se intinde Valea Doftanei, zona deosebit de pitoreasca, ferita de orice sursa de poluare (pe o raza de 30 km neexistand nici un factor de poluare a mediului), beneficiind de un regim pluviometric ponderat si o temperatura medie de aproximativ 10°C.

Satele de la poalele muntelui, bogat in paduri de conifere si foioase, ce alcatuiesc Valea Doftanei - satul Traistieni si satul Tesila – sunt situate in Depresiunea Tesila-Valea Neagra,la poalele de E-SE ale Muntilor Baiu si cele de V-SV ale Muntilor Grohotis, pe cursul superior al raului Doftana. În prezent, dupa estimarile autoritatilor exista peste 2000 de gospodarii, satele mentionate mai sus fiind mentionate in acte oficiale incepand cu 1538 si respectiv 1605.

Raul Doftana este un afluent important al celui mai renumit rau din Muntenia, Prahova. Pasul Predelus - 1295 m altitudine la 15 Km nord de Traistieni este locul de nastere al raului Doftana.

Raul Negas, de la poalele masivului cu acelasi nume, se uneste la iesirea din satul Traistieni cu raul Doftana gonind impreuna la vale spre lacul de acumulare Paltinul, unicat in Romania din punct de vedere ar formei. Barajul Paltinu, in urma caruia s-a format lacul mai sus amintit, este construit chiar la confluenta dintre doua parauri si raul Doftana. Vazut de sus, din avion, lacul de acumulare are forma unei maini cu trei degete. Barajul Paltinul este unul dintre cele mai pitoresti si atractive locuri de agrement, aflandu-se la doar cativa km de asezarile mai sus-mentionate.

In Valea Doftanei puteti vizita bisericile din Tesila si Traisteni, dar si ruinele uneia dintre cele mai vechi biserici de pe Valea Prahovei, puteti petrece clipe de neuitat pe malul Barajului Paltinu, va puteti afunda in padurile bogate de pe versantii muntilor (rezervatiile naturale de aici fiind foarte frumoase).

Valea Doftanei este locul ideal pentru cei care indragesc natura, aerul curat si prospetimea peisajului pur romanesc din tablourile marilor pictori ai secolului XIX.

Servicii

Restaurant:
  • Meniu vegetarian
  • Meniu pentru copii
  • Bucatarie locala tipica