OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Tata Lice - cazare Valea Buzaului

Chiojdu (Buzau) - MunteniaContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Tata Lice - cazare Valea Buzaului (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Tata Lice - cazare Valea Buzaului (Activitati si imprejurimi)

Vulcanii Noroiosi - depresiunea Berca (55 km)

Declarata inca din anul 1924 monument al naturii (rezervatie mixta geologica si botanica), zona Paclele Mari - Paclele Mici este singurul loc din Europa in care pot fi vazuti vulcani noroiosi, fenomene similare inregistrandu-se doar in Siberia si Australia.
Vulcanii reprezinta formatiuni create de gazele naturale provenind de la peste 3000 m adancime, care trec printr-un sol argilos, in combinatie cu apa din panza freatica. Gazele imping spre suprafata apa amestecata cu argila. Namolul format de acestea iese la suprafata si in acele locuri, se usuca in contact cu aerul, formand niste structuri conice asemanatoare unor vulcani. Namolul iesit la suprafata este rece, deoarece vine din straturile de argila.Muzeul Chihlimbarului de la Colti (40 km)

Muzeul Chihlimbarului se afla la Colti si functioneaza ca sectie a Muzeului Judetean Buzau. Fala colectiei (una dintre cele mai valoroase din lume), o piatra de 1,857 kg. Desi rosturile de chihlimbar de la Colti sunt inguste si sarace, nicaieri nu se intalnesc atatea nuante de culori... de la negru opac la negru verde, negru galben, maron sidefat pana la galben stralucitor.
Muzeul a fost infiintat in anul 1979 intr-o casa in stil popular. Colectia adaposteste o varietate de mostre de chihlimbar provenite din zacamintele extrase din Muntii Buzaului si un bogat material iconografic, unelte, instrumente, documente, fotografii, bijuterii din epoca moderna si contemporana, obiecte de etnografie si arta populara.


        
Biserica si chiliile rupestre de la Alunis (50 km)

Schitul Alunis reprezinta un monument istoric si de arhitectura religioasa. Schitul cuprinde biserica sapata in stanca si trei chilii sapate in stanca.
Biserica Alunis, sapata in piatra de doi ciobani pe la anul 1274, este atestata documentar la 1351, a fost schit de calugari pana la 1871 iar de atunci este biserica satului.
In apropiere, la 6 km de centrul localitatii, se afla asezarile rupestre de la Alunis, folosite in trecut ca locuri de refugiu si cult.

Servicii

Restaurant:
  • Bucatarie locala tipica
  • Meniu cu produse din ferma proprie
Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Pescuit
  • Mountain bike