OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Hanul de Piatra - cazare Valea Buzaului

Ciuta (Buzau) - MunteniaContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Hanul de Piatra - cazare Valea Buzaului (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Hanul de Piatra - cazare Valea Buzaului (Activitati si imprejurimi)

Vulcanii Noroiosi - depresiunea Berca (55 km)

     Declarata inca din anul 1924 monument al naturii (rezervatie mixta geologica si botanica), zona Paclele Mari - Paclele Mici este singurul loc din Europa in care pot fi vazuti vulcani noroiosi, fenomene similare inregistrandu-se doar in Siberia si Australia.
     Vulcanii reprezinta formatiuni create de gazele naturale provenind de la peste 3000 m adancime, care trec printr-un sol argilos, in combinatie cu apa din panza freatica. Gazele imping spre suprafata apa amestecata cu argila. Namolul format de acestea iese la suprafata si in acele locuri, se usuca in contact cu aerul, formand niste structuri conice asemanatoare unor vulcani. Namolul iesit la suprafata este rece, deoarece vine din straturile de argila.

 

Biserica si chiliile rupestre de la Alunis (50 km)

     Schitul Alunis reprezinta un monument istoric si de arhitectura religioasa. Schitul cuprinde biserica sapata in stanca si trei chilii sapate in stanca.
     Biserica Alunis, sapata in piatra de doi ciobani pe la anul 1274, este atestata documentar la 1351, a fost schit de calugari pana la 1871 iar de atunci este biserica satului.
     In apropiere, la 6 km de centrul localitatii, se afla asezarile rupestre de la Alunis, folosite in trecut ca locuri de refugiu si cult

Servicii

Restaurant:
  • Meniu vegetarian
  • Bucatarie locala tipica
  • Meniu cu produse din ferma proprie
Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Pescuit