OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea 14 Scaune-Casoca - cazare Valea Buzaului

Casoca (Buzau) - Muntenia

Total comentarii: 2 (Nota  5 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea 14 Scaune-Casoca - cazare Valea Buzaului (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea 14 Scaune-Casoca - cazare Valea Buzaului (Activitati si imprejurimi)
In Siriu
Barajul Siriu înãltime 122 m., lungime coronament 570 m., construit intre masivul Siriu si masivul Podu Calului din roca, steril si miez din argila, acesta a dus la formarea unui lac cu lungimea de 11.5 km., si un volum de 155 milioane mc. apã. 
Cascada Pruncea - cascadã de legendã -2 Km..
Surprins de poterã în grota de lângã cascadã, fiind in pericol de a fi capturat, Haiducul Gheoghilas se arunca în apa micutului lac si înoata stând ascuns în spatele perdelei de apa, astfel reuseste sã scape.

Între apele Buzãu, Crasna si Siriu se gãseste masivul Siriu cu cele doua vârfuri: Mãlâia 1663 m. si Bocârnea 1657 m. Pe partea estica a versantului Mãlâia la altitudinea de 1420 m., în Muntii Siriu se gãseste Lacul Vulturilor sau Lacul fãrã Fund. Un lac, douã nume, douã legende

Masivul Penteleu cuprins între vãile Bâsca Mica si Bâsca Mare este cel mai mare masiv, având si altitudinea cea mai mare 1772 m. Localitãti de acces: Gura Teghii, Siriu (urmând drumul tehnologic al barajului Ciresu - Surduc)

Golul Tehãrãului 1360 m. al doilea vârf ca altitudine din masivul Podul Calului, dar ca piesaje poate fin trecut pe primul loc.Tocmai de aceea in anul 1916, Golul Tehãrãului a fost unul din punctele de fortificatie al armatei române : transee, magazii de munitie sãpate in pãmânt sunt si azi bine conservate.

In Buzau
Rezervatie naturalã de tip geologic pe cca. 30 ha.,Vulcanii noroiosi sunt localizati în Subcarpatii de Curburã , în localitatea Berca, jud. Buzãu, fiind formati datoritã eruptiilor de gaze din pamînt, care antreneza spre suprafata nãmol si apã.

-Tabara de sculptura Mãgura si Mãnãstirea Ciolanu -40 Km;
-Asezarile rupestre Alunis-Nucu -35 Km .


Muzeul Chihlimbarului a fost construit de locuitorii din Colti în anul 1973. Clãdirea ese asemãnãtoare unei case tãrãnesti cu trei nivele: demisol parter si etaj.

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Situri istorice si artistice
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Pescuit
  • Mountain bike