OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Casa Madalina - cazare Fagaras, Transfagarasan

Corbeni (Arges) - Muntenia

Total comentarii: 2 (Nota  5 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Casa Madalina - cazare Fagaras, Transfagarasan (Activitati si imprejurimi)

Casa Madalina - cazare Fagaras, Transfagarasan (Activitati si imprejurimi)

Manastirea Sfantul Ioan Botezatorul- Dupa inundatiile din vara anului 1941, maresalul Ion Antonescu a construit un sat nou pe valea Argesului, numit Antonesti.

Zidirea bisericii din Antonesti a inceput in 1943 pe un teren donat de Gheorghe Erbasu.

Biserica va ramane insa neterminata din pricina instaurarii in Romania, dupa 23 august 1944, a noului regim ateu.

Prin grija Ips Calinic al Argesului si Muscelului, biserica devine manastire in 1995. Locasul a fost sfintit pe data de 24 iunie 2004.


Cetatea Poienari- Asezata pe pintenul muntelui Caprisoara, la o altitudine de 850 de metri, protejata de pante abrupte, cetatea Poienari strajuieste de secole intrarea în Defileul Argesului.
În urma unor cercetari arheologice s-a determinat ca a fost construita la sfârsitul secolului al XIII-lea, înaintea domniei lui Vlad Tepes si a facut parte dintr-un plan strategic de aparare a granitei nordice muntene, alaturi de alte cetati: Lotru, Stoenesti, etc. Vlad Tepes, supranumit Dracula, a refacut si a intarit cetatea.
Zidurile de aparare sunt groase de 2-3 metri. Intrarea în cetate se facea pe sub turnul din piatra, pe un pod mobil. Odata ridicat acest pod, cetatea devenea complet izolata.
Accesul la cetate se face urcând cele 1480 de trepte printr-o padure de fagi. Ajunsi în vârful muntelui, oaspetii cetatii vor beneficia de o priveliste impresionanta, care nu va fi uitata niciodata.

Barajul si lacul de acumulare Vidraru- Lacul de acumulare Vidraru a luat fiinta în 1966 si este amplasat pe râul Arges, pe un sector de 28 km lungime. 
Barajul Vidraru a fost, la momentul inaugurarii, al cincilea in Europa si al noualea in lume intre constructiile similare. Constructia lui a durat cinci ani si jumatate si se sprijina pe versantii muntilor Pleasa si Vidraru. Adâncimea maxima a apei este de 155 m lânga barajul înalt de 166 m.

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking