OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Casa Coca - cazare Slanic Moldova

Targu Ocna (Bacau) - Moldova

Total comentarii: 3 (Nota  4 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Casa Coca - cazare Slanic Moldova (Activitati si imprejurimi)

Casa Coca - cazare Slanic Moldova (Activitati si imprejurimi)

Biserica si Curtea Domneasca
Biserica Precista a fost zidita la 1491 de Alexandru-Voda - fiul si coregentul lui Stefan cel Mare - care isi stabilise resedinta la Bacau. Biserica, din caramida aparenta, este tipica pentru seria ctitoriilor domnesti din aceasta epoca. Lacasul a fost reparat de domnitorul Vasile Lupu (1641), care a inchinat-o apoi, ctitoriei sale de la Iasi, Manastirea Trei Ierarhi. In incinta manastirii se pastreaza si ruinele unui palat domnesc (1481) in care Alexandru-Voda a locuit.

Lacul Balatau
Lacul Balatau este un lac de baraj natural care a fost declarat monument al naturii. Este situat la o altitudine de 530 m in Muntii Nemirei, la 3 km distanta de Salatruc. S-a format in 1883 datorita alunecarilor de teren si ploilor puternice si prelungite din timpul verii. In prezent, este foarte frecventat de pescari.

Parcul dentrologic Haghiac
Parc dendrologic-Haghiac situat pe valea Doftanei la 13 km nord-vest de Tg. Ocna si 3 km vest de Doftana, este o rezervatie forestiera ce cuprinde numeroase specii de plante, in special arbori: pinul Oriental, originar din China, Coreea sau Japonia (intalnit foarte rar in Europa).

Dealul Perchiu
Dealul Perchiu este o rezervatie naturala situata pe dealul cu acelasi nume (398 m altitudine) la nord de Onesti si acoperit cu paduri caracteristice silvostepei. Aici cresc arbori si arbusti termofili. In ansamblu, in pajistile si padurile de pe dealul Perchiu cresc circa 600 specii de plante cu flori, dintre care multe sunt rare in tara.

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Muzee si galerie de arta
  • Situri istorice si artistice
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Pescuit