OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Raul - cazare Tara Oasului, Tara Maramuresului

Tasnad (Satu Mare) - Maramures

Total comentarii: 2 (Nota  5 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Raul - cazare Tara Oasului, Tara Maramuresului (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Raul - cazare Tara Oasului, Tara Maramuresului (Activitati si imprejurimi)

Muzeul Orasenesc Tasnad este amenajat în Castelul Cserey Fischer. Cuprinde 4 sali expozitionale, grupate pe doua sectii: arheologie si istorie locala, etnografie.
Reorganizat în anul 1995, muzeul prezinta elemente specifice culturii materiale si spirituale din zona Tasnadului, marturii ale evolutiei istorice, predominând aspectrele creativitatii de tip traditional. Muzeul se face remarcat îndeosebi datorita existentei unor ateliere mestesugaresti complexe. În acest sens, salile expozitionale sunt structurate pe ideea prezentarii principalelor ocupatii si mestesuguri practicate în zona, aducând astfel în fata privitorului întelepciunea si îndemanarea arhaica, simtul formelor si culorilor, ingeniozitatea si maiestria mesterului taran.

Cel mai important monument de arhitectura al orasului este biserica reformata, construita în a doua jumatate a secolului al XV-lea (terminata în 1476), în stil gotic târziu. Biserica a fost înaltata de romano-catolici, ulterior a fost preluata de reformati, în urma trecerii majoritatii populatiei la religia reformata. Edificiul a gazduit mai multe sinoade, dar în 1660 a fost incendiata în timpul atacului turcilor si a tatarilor, dupa care timp de mai mult de un secol lacasul va fi nefolosit. În 1758 catolicii încerc s-o recucereasca, dar fara succes. Biserica reconstruita este dezvoltata cu turnul în stil baroc între anii 1814-1822.

 Statiunea turistica cu strand de apa termala 
 Casa de cultura, obiectiv edificat în primul deceniu al secolului trecut; a avut initial destinatie de cazinou.

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Muzee si galerie de arta
  • Bai termale - Spa
  • Biserici si manastiri