OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Sorina - cazare Tara Maramuresului

Borsa (Maramures) - Maramures

Total comentarii: 2 (Nota  3 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Sorina - cazare Tara Maramuresului (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Sorina - cazare Tara Maramuresului (Activitati si imprejurimi)

Biserica de lemn- Biserica are un plan dreptunghiular, acoperisul principal cu cele doua seturi de stresini acoperind portalul, pronaosul si naosul. Absida pentagonala a altarului are un acoperis usor coborat. O turla inalta se afla deasupra pronaosului, ca in cazul majoritatii bisericilor maramuresene. Portalul deschis la capatul vestic al bisericii are doua caturi. Trei arcuri sprijina fatada vestica a ambelor niveluri.
Pe partea nordica, dar si cea sudica sunt doua arcuri mai mici, ambele sus si jos.

Interiorul a fost pictat de catre un artist necunoscut in 1775. Programul iconografic nu este tipic pentru decoratiil murale descoperite de obicei in tinutul istoric al Maramuresului, avand in vedere ca scenele descoperite acolo sunt izolate din punct de vedere tematic si nu exista nici o ordine logica intre ele.

La Borsa se schiaza din decembrie pana in aprilie pe cele patru partii si cele doua trambuline cu o inaltime de 113 m, special amenajate in acest sens. Din localitate se realizeaza excursii montane pe trasee marcate la carierele de piatra, la Cascada Cailor, Cabana Puzdrele.

Cascada Cailor este una dintre cele mai frumoase cascade din România, formata pe versantul nordic al Muntilor Rodnei, in apropierea statiunii turistice Borsa. Este o destinatie foarte populara, anual mii de turisti din toate colturile tarii si din strainatate vin sa vada una dintre cele mai maiestuoase cascade din Carpati. Apa rezultata din topirea zapezii si din ploi se aduna într-un circ glaciar si de acolo de pe versantul abrupt al Rezervatiei Piatra Rea se pravaleste în jos formând cascada în mai multe trepte cu caderi succesive de 40 m apoi 20 m si din nou 40 m.

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Biserici si manastiri
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Trekking
  • Schi
  • Mountain bike