
Izvoarele de ape minerale existente chiar în oras evidenteaza o fosta activitate vulcanica, iar zacamintele bogate în polimetale de pe valea Vaserului sunt marturie a unor vechi eruptii vulcanice.
Culoarele Viseului sunt principala axa de circulatie maramureseana, fiind marginita la est de treapta unor munti de mica înaltime, care formeaza bordura marilor înaltimi ale Muntilor Maramuresului . La est culoarul este dominat de culmea Viseului, iar în apropiere de varsarea Viseului în Tisa , valea se îngusteaza în defileu.
Un obiectiv natural de mare valoare îl reprezinta Valea Vaserului, care izvoraste din Muntele Ignatescu. Aceasta are un mare potential oferind componentele esentiale ale ambiantei umane: peisaj, pamânt, aer, apa, dar mai ales omenie.
Zona ofera produse alimentare naturale turistilor, pregatite dupa obiceiurile traditionale ale locului (colesa cu brânza, jumari din slanina si cârnati afumati; balmos; mamaliga cu smântâna si urda dulce), dar si dupa preferintele acestora. Orasul are o pozitie geografica situata la limita unor zone de interes turistic si intersectia unor trasee si circuite turistice. Pe Valea Vaserului exista turism înca de la începutul secolului XX . Importanta pentru Valea Vaserului este mocanita, trenul cu aburi, care duce pâna la statia Cozia.
Valea Vinului ca loc de agrement si apele minerale de aici. Izvor de apa minerala („borcut” denumirea locala).
Bisericile de lemn si de arhitectura gotica a bisericilor construite dupa 1835 . Biserici si manastiri precum: Biserica Greco-Catolica azi ortodoxa construita între anii 1832 - 1844 , ctitoria preotilor Vasile Rosca si Simeon Pop. Biserica ortodoxa din 1832 . Biserica romano-catolica construita între anii 1912 - 1918 cu hramul „Ioachim si Ana”, ctitor preot Schiller Carol, architect Italian Maretti Augustino.
Servicii
- Meniu vegetarian
- Bucatarie locala tipica
- Meniu cu produse din ferma proprie
- parcuri tematice / acqua parc
- Biserici si manastiri
- Schi fond
- Shopping
- Mountain bike