OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea Patrimara - cazare Apuseni

Caprioara (Arad) - Crisana

Total comentarii: 2 (Nota  5 din 5 )
Contacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea Patrimara - cazare Apuseni (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea Patrimara - cazare Apuseni (Activitati si imprejurimi)

Castelul regal de la Săvârșin este un castel deținut de familia regală română și situat pe domeniul de la Săvârșin, județul Arad, România. Pe locul clădirii actuale se găsea în secolul al XVIII-lea castelul familiei nobiliare Forray.

La 9 iunie 1784 de aici a fost rapit vicecomitele Andras Forray (senior) de catre haiducii conduși de Petre Baciu. Seful administratiei comitatului a fost eliberat numai după satisfacerea revendicărilor haiducilor de catre însuși Iosif al II-lea, împăratul de la Viena. Nu peste mult timp, la 3 noiembrie 1784 au sosit aici cetele lui Horia, Cloșca și Crișan, cărora li s-au alăturat iobagii de pe domeniu, care au refuzat să se opună răsculaților.

Cultura locala, si nu numai, este adapostita intr-un cochet Muzeu de Arta ce poarta numele marelui pictor roman, fiu al Savarsinului, Eugen Popa. In apropierea muzeului se afla si casa memoriala "Eugen Popa" care a fost reamenajata prin gratia respectabilei sale sotii, doamne Gina Gagi-Paris si domnia sa o iscusita manuitoare a penelului si distins om de cultura. Atat Muzeul cat si Casa Memoriala, adapostesc valori de referinta ale culturii din diferite colturi ale lumii, si in special, elemente de cultura chineza, achizitionate de familia Popa in perioada in care au profesat ca dascali in acea tara.

 


Pe Valea Troasului se poate pescui pastrav. Este printre putinele locuri din tara unde acesta se inmulteste in mediu natural. Tot la Troas poate fi vizitata o biserica din lemn construita in anul 1784 si restaurata in anul 1999 de catre Muzeul taranului roman, din Bucuresti, aceasta facand parte din patrimoniul cultural national.

Servicii

Atractii in apropiere:
  • Muzee si galerie de arta
Sport si activitati in imprejurimi:
  • Pescuit
  • Schi