OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Pensiunea La Muncel - cazare Vatra Dornei, Bucovina

Sadova (Suceava) - BucovinaContacteaza
Adauga la favorite
Elimina din favorite
Pensiunea La Muncel - cazare Vatra Dornei, Bucovina (Activitati si imprejurimi)

Pensiunea La Muncel - cazare Vatra Dornei, Bucovina (Activitati si imprejurimi)

...Bucovina, leagan de veche civilizatie, unde istoria se impleteste cu legenda, este cunoscuta sub aspect turistic in primul rand pentru renumitele biserici cu fresce exterioare-patrimoniu UNESCO: Moldovita, Sucevita, Voronet, Humor. Nu mai putin importante sub aspect ahitectonic si istoric sunt manastirile Putna, Neamtului, Dragomirna.

Arhitectura populara este absolut unica si originala. Adevaratele broderii in lemn ofera cerdacurile, usile si ramele ferestrelor, fantanile, portile si gardurile. La acestea se adauga decoratiunile exterioare cu motive geometrice sau florale stilizate si divers colorate, cu precadere in satele de pe valea Bistritei Aurii, dintre care cel mai cunoscut este Ciocanesti.

  Rezervatia ” Codrul Secular ” de la Slatioara, langa varful Rarau, incercuieste una din cele mai vechi paduri ale Romaniei, unii copaci avand peste 400 ani vechime. Multitudini de florisalbatice, asezate cromatic, de la alb la albastru, de la roz la purpuriu, se afla pe cele mai incantatoare intinderi posibile din tara. Muntii dintre manastirile Moldovita si Sucevita ofera privelisti care taie respiratia.

 Cetatea de Scaun a domnitorului Stefan cel Mare, monument emblematic al sucevenilor.Partea centrala, „Fortul Musatin”, 40X36m, apartine domniei lui Petru Musat I, care renuntase la folosirea cetatii Scheia. Alexandru cel Bun o fortifica suplimentar, cel care însa îi va da o invincibilitate legendara fiind Stefan cel Mare. Acesta va ridica în doua etape zidurile exterioare, va reamenaja santul defensiv si intrarea în cetate. Bine aparata, ea a fost capabila sa reziste cu succes marelui asediu otoman din 1476, când însusi Mahomed al II-lea, cuceritorul Constantinopolului, a trebuit sa se recunoasca învins. 

SALINA DE LA CACICA - un unicat la scara nationala prin capela „Sfanta Barbara”(construita in 1904 la 27m adâncime), sapata in bloc masiv de sare. Tot aici gasim micul lac de saramura, aflat la -38m si sala de festivitati la –44m. Salina începe sa devina punct de atractie, datorita zacamantului de sare existent, descoperindu-se aici si vestigii arheologice din neolitic cu aceeasi semnificatie si vechime multimilenara a exploatarii sarii la scara industriala.

Servicii

Restaurant:
  • Meniu pentru copii
  • Bucatarie locala tipica
  • Meniu cu produse din ferma proprie
Atractii in apropiere:
  • Rezervatie naturala
  • Muzee si galerie de arta
  • Biserici si manastiri