Farmhouse added to favorites
Farmhouse removed from favorites

Pensiunea La Tovipan - accommodation in Apuseni Mountains, Motilor Country, Arieseni

Albac (Alba) - TransylvaniaContact
Add to favorites
Remove from favorites
Pensiunea La Tovipan - accommodation in  Apuseni Mountains, Motilor Country, Arieseni (Surrounding)

Pensiunea La Tovipan - accommodation in  Apuseni Mountains, Motilor Country, Arieseni (Surrounding)

Peștera Scărișoara- Ghețarul de la Scărișoara adapostește cel mai mare ghețar subteran din România. De aici îi vine și numele de Ghețar iar Scărișoara vine de la comuna Scărișoara situată 16 km mai jos, de care aparținea administrativ în vremea cănd a fost botezată. Acum aparține de comunei Gârda de Sus, județul Alba.

Cheile Albacului- Situată în apropierea localităţii Albac, rezervaţia naturală Cheile Albacului se întind pe aproximativ 35 de hectare. Cheile sunt opera râului Arieşul Mare care a erodat calcarele dolomitice şi cuarţitele dând naştere unui sector de chei deosebit de pitoresc.

Sunt cele mai impresionante chei de pe intreg cursul Ariesului, localizat la limita dintre cele doua comune Scarisoara si Albac. Denumite in trecut "Cheile de la Zugai", recunoscute acum si sub numele de "Cheile Ariesului".

In prezent sunt considerate rezervatie naturala, aceasta cuprinzand foarte multe cavitati subterane. Cea mai lunga pestera din zona este Huda Oarba, masoara 132 m si este situata in versantul stang al vaii Valceaua. Cea de a doua ca lungime este pestera de la Calea Dudesti, iar cea de-a treia, Avenul de la Trifon. Lungi de 4 km, aceste chei impresioneaza prin inaltimea peretilor, prin portiunile inguste si repezi prin care raul si-a croit vadul.

 

Cheile Ordâncuşei- se întind pe o lungime de 2,5 km pe valea Ordâncuşa, afluent de stânga al Gârdei Seci. Drumul ce urcă pe valea Ordâncuşa este străjuit de pereţi de calcar înalţi care se îngustează atât de mult, încât şoseaua trece peste patru poduri de beton ce ocupă toată lăţimea văii. Pereţii calcaroşi găzduiesc multe peşteri, grote şi portaluri. Aici se găsesc 70 de peşteri, grote şi portaluri.

 

Cascada Vârciorog- este situata in perimetrul comunei Arieşeni in apropiere de localitatea Vanvuceşti la o altitudine de 1090 m. Un drum forestier de circa 4 km ne conduce la cascada Vârciorog de la drumul national 75, unde exista si un indicator. Pe tot drumul de-a lungul vai Vârciorog (afluent al raului Alb) suntem insotiti de marcajul punct galben care duce la cascada.

Cascada in sine are o inaltime de 15 metrii fiind de o frumusete deosebita mai ales la ape mari. In apropiere exista si o veche galerie de mina parasita.

Peștera Vârtop- este situata in judetul Alba, in Muntii Bihorului, in imediata apropiere a catunului Casa de Piatra, la o altitudine de 1200 metri.

Pestera si-a luat numele de la platoul pe care este situata, platoul Vartop. Asa numitele „vartoape” reprezinta adancituri care sunt specifice zonelor carstice. In partea interioara a pesterii se afla un bloc de gheata  ce are un volum de 1600 metri cubi.


(Tradus cu Google Translate)

Services

Attractions and activities in the surrounding area:
  • Theme Parks and Water Parks
Sport and activities in the surrounding area:
  • Hiking
  • Fishing
  • Skiing (downhill)
  • Mountain bike