Farmhouse added to favorites
Farmhouse removed from favorites

Pensiunea New Aosta Garden - accommodation in Prahova Valley

Sinaia (Prahova) - Muntenia

Total reviews: 1 (Rating  5 of 5 )
Contact
Add to favorites
Remove from favorites
Pensiunea New Aosta Garden - accommodation in  Prahova Valley (Surrounding)

Pensiunea New Aosta Garden - accommodation in  Prahova Valley (Surrounding)

Castelul din Valea Peles resedinta de vara a regilor României, a fost construit pe vremea regelui Carol I al României si a devenit unul dintre cele mai importante monumente ale Europei secolului XIX. Pe terenul cumparat de rege au fost construite pe lânga castel: Pelisorul, Corpul de Garda, Economatul, Casa de Vânatoare Foisor, Grajdurile, Uzina Electrica, si Vila Sipot. Pâna la terminarea castelului (1883), Regele Carol I si Regina Elisabeta, au locuit la casa de vânatoare, terminata înaintea castelului. Datorita uzinei electrice proprie Pelesul a fost primul castel electrificat din Europa.

Castelul Pelisor a fost construit între anii 1889 si 1903, de regele Carol I. si era destinat viitorului rege Ferdinand si Reginei Maria. Pâna la finisarea Pelisorului, tinerii au locuit la Foisor. Pelisor are doar 99 de încaperi, fata de Castelul Peles cu 160 de încaperi. Întrega casa a fost decorata pentru a fi o resedinta prezidentiala, si poarta amprenta unei personalitati puternice: regina Maria. Holul de onore este lambrisat cu lemn de stejar. Dormitorul de aur este decorat dupa planurile si desenele reginei cu mobila sculptata în lemn de tei aurit. Tot dupa planurile reginei a fost decorat si biroul ei, iar peretii Camerei de aur sunt decorate cu frunze de ciulini, motiv drag reginei întrucât era emblema Scotiei, locul natal al ei. Aici au crescut si copii lor: Carol viitorul rege, Marioara regina Yugoslaviei, Elisabeta regina Greciei si Printul Nicolae.

Casa memoriala George Enescu
Legatura dintre George Enescu, cel care prin cele doua "Rapsodii Romane" a reusit sa faca cunoscuta noua muzica româneasca în întreaga lume si orasul Sinaia, nu a fost intâmplatoare. El s-a bucurat de sprijinului Reginei Elisabeta, o mare iubitoare de arta, care recunoscând talentul tânarului Enescu, i-a oferit o camera într-un colt linistit al Castelului Peles, unde sa poata studia. Castelul devine astfel pentru Enescu rampa de lansare în lumea muzicala. Au urmat lungi turnee peste hotare, dar dragostea pentru peisajul din Sinaia, l-a determinat ca din banii câstigati în primul sau turneu în America sa-si construiasca aici - între anii 1923 si 1926 - o vila, pe care a numit-o Vila Luminis. În urmatorii 20 de ani, pâna în 1946, când a parasit România definitiv, în perioadele dintre turneele sale în Europa, America sau Canada, a venit la Sinaia pentru a gasi linistea necesara creatiei sale muzicale. În 1947, aflat la Paris, Enescu a donat vila statului român, spre a fi folosita ca loc de odihna si de creatie pentru artisti. Din 1995, devine Casa Memoriala "George Enescu", fiind administrata de "Centrul European de Cultura" din Sinaia.

Manastirea Sinaia
Spatarul Mihail Cantacuzino (1650-1716), însotit de familia sa, fiind la un pelerinaj la locurile sfinte a ajuns pâna la Muntele Sinai, unde a vizitat o vechea manastire ortodoxa Sf. Ecaterina (secolul IV). Impresionat de cele vazute a hotarât sa construiasca în acest loc o manastire care sa poarte numele muntelui Sinai. Ulterior, denumirea "Sinaia" s-a extins si asupra localitatii. Manastirea închinata Sfântei Maria a fost construita între anii 1690 si 1695. Dealungul anilor avea un rol de aparare si de protectie pentru drumul comercial de-a lungul Vaii Prahovei si de adapost pentru nevoiasii zonei. Manastirea cuprinde Biserica Mica, Biserica Mare, Muzeul Manastirii si mormântul lui Tache Ionescu.


(Tradus cu Google Translate)

Services

Attractions and activities in the surrounding area:
  • Museums and galleries
  • Churches and monasteries
Sport and activities in the surrounding area:
  • Hiking
  • Skiing (downhill)
  • Mountain bike