Farmhouse added to favorites
Farmhouse removed from favorites

Pensiunea Verde - accommodation in Maramures Country

Baia Sprie (Maramures) - MaramuresContact
Add to favorites
Remove from favorites
Pensiunea Verde - accommodation in  Maramures Country (Surrounding)

Pensiunea Verde - accommodation in  Maramures Country (Surrounding)

Lacul Albastru- Unic in Europa a luat fiinta prin prabusirea in 1920 a unei vechi galerii de mina. Unicitatea lacului o da abundenta sarurilor cuprice dizolvate in apa lacului care ii confera apei o culoare albastra sau verzuie, in functie de directia si cantitatea luminii. Lacul se alimenteaza  in continuare prin subteran, printr-o veche galerie si este situat la 3 km de Baia Sprie, la o altitudine de 565 m.


Casa Memoriala Ion Siugariu- Cladirea reprezinta casa in care s-a nascut poetul Ion Siugariu si a fost deschisa publicului vizitator anul 1983.
Expozitia din casa memoriala contine piese originale din casa parinteasca, fotografii, documente, manuscrise si carti, toate apartinand poetului.


Biserica de lemn Barsana - Biserica de lemn din Barsana, cu hramul ``intrarea in Biserica a Maicii Domnului``, a fost construita in anul 1720 pe locul numit ``podurile Manastirii`` si mai tarziu, in 1806, mutata pe dealul Jbar, unde se afla si acum. In 1999, a fost inclusa pe lista Patrimoniului Mondial Unesco. 
 

 
Biserica ``Adormirea Maicii Domnului`` - Biserica monument istoric se afla in orasul Baia Sprie, strada Horea nr. 25, judeaul Maramures. 
Biserica este una din putinele cladiri din piatra din zona noastra si se deosebeate de celelalte biserici prin faptul ca nu are pronaos. A existat un adagiu ulterior, o mica incapere construita candva pe parcurs, dar care n-a rezistat vremurilor. Deasupra intrarii in nava se afla un cafas.


(Tradus cu Google Translate)

Services

Attractions and activities in the surrounding area:
  • Nature Reserves
  • Artistic and historical sites
  • Churches and monasteries
Sport and activities in the surrounding area:
  • Hiking
  • Skiing (downhill)