OK - adaugat la favorite
Eliminata din favorite!

Parcul National Insula Mica a Brailei

Parcul Natural Insula Mica a Brailei se afla in judetul Braila, intre Campia Brailei si Insula Mare a Brailei

Parcul Natural Insula Mica a Brailei se afla in judetul Braila, intre Campia Brailei si Insula Mare a Brailei, intinzandu-se pe o suprafata de 9.559 de hectare din care 6.566 de hectare impadurite si 2.921 de hectare de apa. Atractie turistica deosebita, in care vom intalni o colonie mixta de cormorani, egrete, starci si lebede. Acestea vor putea fi vazute pe lacul Cucova. Pentru turistii interesati sunt construite trei turnuri observator de unde pot observa pasarile sau pot porni in drumetii pe cele trei trasee marcate.

Insula Mica a Brailei se afla la o altitudine de 6 m fata de nivelul marii si este compusa dintr-un microrelief de lunca ce contine o varietate de habitate acvatice, terestre si mixte, ceea ce face din el un punct deosebit de atractie atat pentru turistii din tara, cat si pentru cei straini.

Parcul Natural Insula Mica a Brailei este o zona de interes international, fiind una dintre cele sapte insule ale zonei, alaturi de: Harapu, Clia, Fundu Mare, Chiciul Orbului, Ostrovul Cracanel si Ostrovul Varsatura. Pentru turism este importanta zona din aval a insulei, zona Popa, precum si jumatatea din amonte: zona de protectie speciala Egreta.

In acest mirific loc puteti ajunge doar daca se traverseati bratele Dunarii din localitatile aflate in jurul Baltii Mici a Brailei.

Pensiuni Muntenia, Cazare Muntenia